Det udendørs er ”in”

Grønne, rekreative områder, udendørs stuer, udendørs kontor og udekøkkener - i dag er haven en del af boligarealet og ikke mindst et sted med mangfoldighed.

Mange af de nye produkter fra havemøbelindustrien er kendetegnet ved overdådig polstring, bløde materialer og organisk design. Fra spogfa+gafa/Higold. Foto: Spoga + gafa

Haven, balkonen og terrassen topper popularitetsskalaen, når det handler om byliv over hele verden. Og her er retro design helt med i front. Sådan lyder det fra have- og grillmessen spoga+gafa, der finder sted i Köln fra 16. til 18. juni 2024. 

Messen har meldt trenden ud, og den byder på mangfoldighed, charme, bløde former, retro og ansvarlighed.
 

Mangfoldighed i det fri 

Uanset om du slapper af på sofaen, laver mad, spiser med venner eller laver kontorarbejde - aktiviteter, der primært skete inden døre – kan de nu foretages udendørs. Derfor er udendørs design tilsvarende alsidigt i dag: Vejrbestandig, hurtigtørrende og udtrækkelig polstring skaber en udendørs stue-fornemmelse, Udekøkkener tilbyder alt, hvad der er nødvendigt til udendørs madlavning og bagning, og service og stel findes i dag i materialer, der tåler at blive brugt og måske tabt ude på terrassen eller altanen. 

Selv vejrbestandige forretningsmøbler findes til det udendørs hjemmekontorer eller coworking.

Møbler, der vokser 

Haven skal være velegnet til mennesker i alle livets faser – fra børnelivet, arbejdslivet og til pension, for singler, par og familier. Derfor findes der rigtig mange modulopbyggede og individuelt kombinerbare havemøbler, der kan tilpasses til livets ændringer og til både små og store udendørs arealer.

De modulopbyggede havemøbler er en del af trenden, som her fra Blomus. Foto: Blomus

De nye havemøbler er fleksible, holdbare og dermed også mere bæredygtige. Fra det kompakte altansæt til den rummelige hjørnesofa kan udendørs lounger f.eks. udvides i dag takket være enkle forbindelseselementer.  

Gårsdagens charme

Retro design er en aktuel trend, når det gælder nye møbler til haven. Boligmiljøerne smelter sammen, og grænserne mellem modernitet og nostalgi bliver mere slørede. Traditionelle former får et moderne touch, så de står mere legende.

Fritz Hansen, Skagen-serien er en klassiker, der befinder sig et sted, hvor det moderne og det nostalgiske smelter sammen. Foto: Fritz Hansen

Nye klassikere som liggestolen eller instruktørstolen får et comeback. Spaghetti-stil terrassestole eller parasoller lavet af træ og linned minder om tidligere havetider. Detaljer som dekorationer med frynser, hængsler lavet af børstet zink eller kobber og polstring beklædt med læder udstråler nostalgisk charme. 

Bløde former til hårde tider 

Mange af de nye produkter fra havemøbelindustrien er kendetegnet ved overdådig polstring, bløde materialer og organisk design, og navnene på modeller som "Paradiso" eller "Peace" understøtter den harmoniske designtrend. 

Bløde beige og grønne nuancer samt jordbrun skaber matchende farveverdener. Vejrbestandigt reb, tekstilstof eller ekstra høje ryglæn gør afslapning i haven mere behageligt. 

Bløde, afrundede former tilføjer endda nyt momentum til den udendørs hjørnesofa, og så findes der en række forskellige alternativer til et og samme møbel. Bordplader eller sæder tilbydes i forskellige udførelser, så alle kan designe sit eget grønne, feel-good rum. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Indret sommerens uderum

Velkommen til sommerens oase af hygge og stil! Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle dit udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Lad os udforske, hvordan dine kunder kan skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning og dekorationselementer til terrasse eller altan.

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar til en ren og velplejet udendørssæson

18.03.2024Designbase.dk

Skab hyggelige oaser i uderummet

18.03.2024Designbase.dk

Det udendørs er ”in”

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gør lange sommeraftner lidt lunere og langt hyggeligere

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Oplev glæden ved at dyrke grønsager i haven

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nyhed fra FDB Møbler: Sammen-serien bliver udvidet med et skønt, rundt havebord

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023