Det udendørs er ”in”

Grønne, rekreative områder, udendørs stuer, udendørs kontor og udekøkkener - i dag er haven en del af boligarealet og ikke mindst et sted med mangfoldighed.

Mange af de nye produkter fra havemøbelindustrien er kendetegnet ved overdådig polstring, bløde materialer og organisk design. Fra spogfa+gafa/Higold. Foto: Spoga + gafa

Haven, balkonen og terrassen topper popularitetsskalaen, når det handler om byliv over hele verden. Og her er retro design helt med i front. Sådan lyder det fra have- og grillmessen spoga+gafa, der finder sted i Köln fra 16. til 18. juni 2024. 

Messen har meldt trenden ud, og den byder på mangfoldighed, charme, bløde former, retro og ansvarlighed.
 

Mangfoldighed i det fri 

Uanset om du slapper af på sofaen, laver mad, spiser med venner eller laver kontorarbejde - aktiviteter, der primært skete inden døre – kan de nu foretages udendørs. Derfor er udendørs design tilsvarende alsidigt i dag: Vejrbestandig, hurtigtørrende og udtrækkelig polstring skaber en udendørs stue-fornemmelse, Udekøkkener tilbyder alt, hvad der er nødvendigt til udendørs madlavning og bagning, og service og stel findes i dag i materialer, der tåler at blive brugt og måske tabt ude på terrassen eller altanen. 

Selv vejrbestandige forretningsmøbler findes til det udendørs hjemmekontorer eller coworking.

Møbler, der vokser 

Haven skal være velegnet til mennesker i alle livets faser – fra børnelivet, arbejdslivet og til pension, for singler, par og familier. Derfor findes der rigtig mange modulopbyggede og individuelt kombinerbare havemøbler, der kan tilpasses til livets ændringer og til både små og store udendørs arealer.

De modulopbyggede havemøbler er en del af trenden, som her fra Blomus. Foto: Blomus

De nye havemøbler er fleksible, holdbare og dermed også mere bæredygtige. Fra det kompakte altansæt til den rummelige hjørnesofa kan udendørs lounger f.eks. udvides i dag takket være enkle forbindelseselementer.  

Gårsdagens charme

Retro design er en aktuel trend, når det gælder nye møbler til haven. Boligmiljøerne smelter sammen, og grænserne mellem modernitet og nostalgi bliver mere slørede. Traditionelle former får et moderne touch, så de står mere legende.

Fritz Hansen, Skagen-serien er en klassiker, der befinder sig et sted, hvor det moderne og det nostalgiske smelter sammen. Foto: Fritz Hansen

Nye klassikere som liggestolen eller instruktørstolen får et comeback. Spaghetti-stil terrassestole eller parasoller lavet af træ og linned minder om tidligere havetider. Detaljer som dekorationer med frynser, hængsler lavet af børstet zink eller kobber og polstring beklædt med læder udstråler nostalgisk charme. 

Bløde former til hårde tider 

Mange af de nye produkter fra havemøbelindustrien er kendetegnet ved overdådig polstring, bløde materialer og organisk design, og navnene på modeller som "Paradiso" eller "Peace" understøtter den harmoniske designtrend. 

Bløde beige og grønne nuancer samt jordbrun skaber matchende farveverdener. Vejrbestandigt reb, tekstilstof eller ekstra høje ryglæn gør afslapning i haven mere behageligt. 

Bløde, afrundede former tilføjer endda nyt momentum til den udendørs hjørnesofa, og så findes der en række forskellige alternativer til et og samme møbel. Bordplader eller sæder tilbydes i forskellige udførelser, så alle kan designe sit eget grønne, feel-good rum. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Indret sommerens uderum

Velkommen til sommerens oase af hygge og stil! Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle dit udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Lad os udforske, hvordan dine kunder kan skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning og dekorationselementer til terrasse eller altan.

Relateret indhold

18.07.2024Designbase.dk

Amazon: Kom med på en rejse på en platform i vækst

18.07.2024Designbase.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

21.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Bæredygtige valg kan betyde at man må være tålmodig

16.05.2024EVA SOLO

Sponseret

Lysende kunstværker

14.05.2024Designbase.dk

Grill og udekøkkener på årets spoga+gafa

20.03.2024Designbase.dk

Spoga+gafa 2024: Rekordmange udstillere på årets messe

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig pleje til havens møbler

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar til en ren og velplejet udendørssæson

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023