En hyldest til arven

I Kählers univers behøver Omaggio ingen introduktion. Det buede vasekorpus og de markante striber med synlige penselstrøg giver serien en stærk signatur, og er med inspiration fra historiske værker en moderne hyldest til Kählers verdensberømte kunstkeramik.

PR-foto..

Med Omaggio Nuovo, som betyder ”ny hyldest”, løftes Kählers arv nu ind i fremtiden med referencer til former fra arkivet, almuefarver og en genopdagelse af den håndmalede stribedekoration som dominerende designfeature. 

Designduoen, Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, der tilsammen udgør Stilleben, har været i Kählers arkiver og studeret de historiske striber. Her giver integrationen af smalle og brede striber Omaggio Nuovo vaserne et nyt, grafisk udtryk med rødder i den keramiske kulturarv.

De tre vasers organisk-stramme kontur henter alle inspiration i Kählers grundformer, som er tilpasset moderne æstetik og afrundes med en markant krave, der inviterer den farvede glasur indenfor i kanten af vasen som en ekstravagant designdetalje. 

Omaggio Nuovos farver og former er desuden skabt, så de passer sammen indbyrdes. Den varme terracotta farve står stemningsfuldt i kontrast til seriens to blå varianter og skaber dynamik, når seriens vaser bruges i grupper til skulpturelle stillebens eller bugner af blomster, som et bud på fremtidens kunstkeramik. 

- HCL

Relateret indhold

29.02.2024Designbase.dk

aida kåret til Danmarks mest anbefalede virksomhed 2023

29.02.2024Designbase.dk

Eksperimenterende glaskunst

27.02.2024Designbase.dk

Pris for fremragende designinnovation

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

19.02.2024Designbase.dk

IKEA uniformer genanvendes i ny tekstilkollektion

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

07.02.2024Designbase.dk

Succes på Maison&Objet

07.02.2024Designbase.dk

Heimtextil Trends 24/25: New Sensitivity Fokus på tekstiltransformation

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023