Et liv tæt på naturen

Vi trækker stikket, udkantsdanmark er ved at blomstre op, og forstæderne er ved at blive in igen. Vi søger roen, vender tilbage til en meningsfuld eksistens på landet, nyder hver sæson og opretholder festlige traditioner. Det er baggrunden for Anette Eckmanns eventområdet FARM LIVING - Cozy Country Christmas med 11 kreative workshops.

Foto: Formland

Et liv tæt på naturen

Vi trækker stikket, udkantsdanmark er ved at blomstre op, og forstæderne er ved at blive in igen. Vi søger roen, vender tilbage til en meningsfuld eksistens på landet, nyder hver sæson og opretholder festlige traditioner. Det er baggrunden for Anette Eckmanns eventområdet FARM LIVING - Cozy Country Christmas med 11 kreative workshops.

Af Pia Finne

”At bo på landet er en sindstilstand, ikke et postnummer. Der er ved at ske en holdningsændring i forhold til, hvilket liv, vi gerne vil leve, og det nye er, at det i høj grad handler om en venden tilbage til naturen og det gammeldags liv. Flere og flere trækker stikket, udkantsdanmark er ved at blomstre op, og forstæderne er ved at blive in igen”. Det mener trendhunter Anette Eckmann, og med baggrund i det, har hun skabt eventområdet FARM LIVING - Cozy Country Christmas med 11 kreative og hyggelige workshops, der sætter gang i kreativiteten og julestemningen på Formland. 

”Vi hylder den dejlige juletid med kreative og hyggelige julestue-workshops fyldt med spændende emner. Hver dag dækker vi bord til en nye unik julefrokost. Alle julestuer og julefrokoster er gratis at deltage i, men alle har en maksimal kapacitet på 12, og pladserne skal reserveres på Formland hjemmeside og fordeles efter først til mølle-princippet”, lyder det fra Anette Eckmann.

Anette Eckmann står bag FARM LIVING - Cozy Country Christmas. Foto: Tony Brøchner/Formland

Hun mener, de mange besøgende og udstillere på Formland skal bruge de spændende workshops til at hente inspiration til, hvordan de selv kan skabe temaer i butikken og på standene, for som hun påpeger: Når tiderne er utrygge, vender vi tilbage til det trygge. Derfor er højtiderne i stort fokus, og det skal detailhandlerne og leverandørerne bruge i deres virksomheder.

Temaet på området er: FARM LIVING, Cozy, Country Christmas inspireret af country style living stilen. De nye romantikere er ivrige efter at undslippe bylivet og vende tilbage til en meningsfuld eksistens på landet i et afslappet, socialt og behageligt samfund. De søger et liv tæt på naturen, nyder hver sæson og opretholder årets festlige traditioner. 

”I disse usikre tider bliver årstidens festligheder og velkendte traditioner vigtige ankre – noget velkendt og tilbagevendende at se frem til uden bekymring. Naturen og det gammeldags landliv skaber inspiration som aldrig før og sætter disse elementer øverst på ønskelisten for ethvert boligsøgende individ. Drivkraften er et stærkt ønske om at komme tæt på naturen og på os selv. Hovedmålene er at leve et enkelt, sikkert og ukompliceret liv, at tillade sig selv at bremse og prioritere familiens trivsel”, forklarer Anette Eckmann, og hun siger videre:

Et liv med naturen er det vi søger. Foto: Pia Finne

”Målet er at forbedre livskvaliteten, være selvforsynende og dyrke gamle dyder og traditioner, ligesom tidligere, da vi selv producerede alt, hvad vi havde brug for. Det handler ikke længere om udseendet af vores hjem, men hvordan vi ønsker at leve. Og det kan godt være, at ikke alle udlever drømmen om at flytte på landet, men altanen i Ørestaden kan også indrettes som en lille oase”.

Jul på landet

Heldigvis vender julen tilbage den 24. december – det er en kendsgerning. Ville det ikke være rart at fejre jul ligesom i de gode gamle dage, i landlige omgivelser? Tilbringe tid sammen med familien og nyde traditionerne. At finde tid til at værdsætte, at den festlige juletid bringer vidunderlige traditioner, der forener os og bringer os tættere sammen. 

"For menneskelig kreativitet, meninger og følelser bliver til luksusprodukter. Vi søger en større forbindelse og meningsfuldt indhold i vores liv snarere end tilfældige tendenser. Derfor skal grossisterne bruge årstiderne og højtiderne, kreere oplæg til butikkerne og evt. lave en liste til forhandlerne over de mange små og store helligdage og højtider, der kan inspirere forbrugerne og genere salg i butikkerne”, slutter Anette Eckmann.

Workshop programmet ser ud som følger:

Workshop programmet ser ud som følger:

Det er gratis at deltage, når man har en indgangsbillet til Formland. Forudbestilling er dog nødvendig på grund af et begrænset antal deltagere.

For booking bedes man sende en e-mail med navn og billetnummer via det respektive link for hver workshop. Bookingen er først bekræftet, når man modtager en e-mail fra Team Formland.

Lørdag 17/8

10:30-11:30 — JULESTUE-WORKSHOP 

Kransebinderi anrettet på et fad

Peter Ødegaard, blomsterkreatør og kreativ konsulent

12.30 - 13.30 — JULEFROKOST ” MENU DE NOËL

Vært Mette Welløv Chatenet, Maison Mette 

14.30 - 15.30 — JULESTUE-WORKSHOP 

Flet et Welsh Border juleophæng i strå

Grethe Holst Smith, indretningsarkitekt The Apron Hellerup

16.00 - 17.00 — JULESTUE-WORKSHOP 

Skab en malkekrans af stofrester, årets nye adventskrans

Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio

Søndag 18/8

10.30 - 11.30 — JULESTUE-WORKSHOP 

Klippe-klistre julepynt og kreationer

Cecilie Elisabeth Rudolph, tekstildesigner 

12.30 - 13.30 — JULEFROKOST ”SPANSK MESA” 

Værter Mette og Peter Christensen, Casa Jada

14.30 - 15.30 — JULESTUE-WORKSHOP

Brodér din egen vintage juledug 

Bente Halkjær, håndarbejdslærer, hortonom og stylist

16.00 - 17.00 — JULESTUE-WORKSHOP 

Lær at lave duftende pomanders, Provencalske ”julebolde”

Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio

Mandag 19/8

10.30 - 11.30 — 

JULESTUE-WORKSHOP 

Design & bland din helt personlige julete´

Ole Johnsen by Sips, Artisan tea atelier

12.30 - 13.30 — JULEFROKOST ”FRANSK LANDKØKKEN”

Værter Caroline Lie Korsgaard, Lie Gourmet og Christian Vedel Egly, Walnut Street

14.30 - 15.30 — JULESTUE-WORKSHOP 

Form en Bûche de Noël, franskinspireret julekonfekt

Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Formland autumn 2024 - et oplevelsesunivers

Udstillere og indkøbere handler, netværker og videndeler, og de besøgende kan boltre sig i trendinstallationer, foredrag, workshops og events, når MCH Messecenter Herning slår dørene op til Formland Autumn fra 17.-19. august.

Formland kan denne gang fejret sit 40-års jubilæum og messe nr. 80, og det sker med 10 koncepthaller, flere end 400 danske og udenlandske udstillere og over 50 foredrag, workshops og events, der er med til at samle interiør- og designbranchen, og som giver detailhandlerne ny inspiration og viden, de kan tage med sig hjem. På Formland er der ikke et overliggende tema, for det handler i høj grad om livsstil på tværs af områderne. Derfor rummer programmet et sandt overflødighedshorn af æstetiske og kreative nyheder inden for områder som ”Interior”, ”Dining”, ”Garden”, ”Outdoor”, ”Taste” og det helt nye ”Jewellery”.

Vi ser på trenden, der denne gang hedder ”Maison Ikigai”, og som tager inspiration fra en japansk filosofi og ordet ikigai, som er en sammensætning af Iki (at leve) og Gai (værdier, værd eller grund), vi har taget en snak med Anette Eckmann om hendes eventområde ”Farm Living – Cozy Country Christmas”, og vi giver et godt overblik over de mange spændende og lærerige foredrag på Speak Up-scenen. Så glæd dig til at blive inspireret…

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023