Første køkken med miljøvaredeklaration

Designa har, som første danske køkkenvirksomhed, udarbejdet en EPD (miljøvaredeklaration) og LCA på deres inventar. Dokumentation er afgørende, også i køkkenbranchen, fortæller den midtjyske leverandør.

– EPD’en er et vigtigt værktøj for os i vores dialog med kunderne. Miljøvaredeklarationen har givet os en stærkere ballast og den gør, at vi både kan deltage i og bidrage konstruktivt til de byggerier, hvor det er påkrævet at kunne dokumentere klimaaftryk”, siger Per Juhl. Foto: Designa.

Faktorer som for eksempel levetid og mulighed for genbrug, transport til og fra byggepladsen og udledning af CO2 under produktionen af materialer er blot nogle af de utallige delelementer, som aktører i den danske byggebranche skal have med i overvejelsen forud for og under et byggeprojekt. Selv den mindste skrue, etagedække af beton og valgte køkkenløsninger til boliger tæller med, når byggeriets miljøaftryk regnes sammen.

Det ved man hos Designa, der som den første køkkenvirksomhed i landet har fået udarbejdet en  miljøvaredeklaration – Environmental Product Declaration / EPD – på deres inventar. Miljøvaredeklarationen er udarbejdet af Teknologisk Institut og har til formål at kunne dokumentere en køkkenløsnings miljøaftryk ud fra en lang række parametre. Herunder for eksempel produkt, proces og transport. 

”Det har altid været vores klare ambition og strategi at have fokus på CSR. Med EPD’en kan vi som de første dokumentere, at vi arbejder seriøst og faktabaseret med bæredygtighed og ansvarlighed”, udtaler Per Juhl, indehaver af Designa butikkerne i Odense, Vejle, Esbjerg og Aabenraa.

-PF

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023