Farvetrends i 2025 handler om harmoni

Farveekspert Leatrice Eiseman gav på The Inspired Home Show i marts sit bud på syv farvepaletter, der vil dominere 2025. Temaet for paletterne er indbygget i titlen – Harmony.

Leatrice Eiseman giver keynote på The Inspired Home Show i Chicago i marts. Foto: Oscar and Associates/The Inspired Home Show. Foto: Oscar and Associates/The Inspired Home Show

Harmony (harmoni, red.) er et smukt ord, der fremkalder bestemte billeder i dit indre… at være sporet ind på os selv og andre i vores omgivelser og den store verden omkring os. Det udtrykker også en form for balance, en følelse af ligevægt og et meget eftertragtet behov og håb der findes i mennesker. Harmoni i design kommer absolut af en velovervejet og kreativ farvebrug”, forklarede Leatrice Eiseman i sin keynote på The Inspired Home Show.

Natur og kultur som farveinspiration

Naturen har ifølge Leatrice Eiseman spillet en vigtig rolle for udvælgelsen af farvetemaet. Dette skyldes naturens skønhed samt et ønske om at være tænksom, sammenhængende og kompatibel med vores jord. Og jordens farver kan både være afdæmpede og livlige, hvilket er afspejlet i alle mulige objekter, fx som issten til whiskey lavet af naturlig fedtsten eller levende glas, der vækker mindelser til ametyst. Derudover er dyr, blomster og planter en evig kilde til inspiration, og Leatrice Eiseman forklarede at særligt grøn fx trender som farve til specialdrikkevarer.

Pantones forudsigelser for 2025 er også inspireret af film, og Leatrice Eiseman pegede særligt på filmen Asteroid City, der bragte et retro-pastel-udtryk tilbage. Den kommende Batman-films æstetik er præget af mørke, uklare farver mens animationsfilmene Toy Story 5 og den kommende smølfefilm begge repræsenterer sjove, lyse farver.

Derudover nævnte Leatrice Eiseman også andre påvirkninger som denim og læder, AI og regenerativt designs påvirkning af kunst, unik og original mode, der både kan være futuristisk og genopfundet retro samt surrealisme i både kunst og markedsføring.

Årets farve 2024 er selvkærlighed

Midt i dette virvar af natur, popkultur og mode har Pantone dog også haft neutrale farver i fokus i deres forudsigelser. Leatrice Eiseman forklarede at designere og markedsføringsvirksomheder er nødt til at tilføje en smule af nyt, så øjet ikke bare ser hen over de neutrale elementer. Som eksempel nævnte hun kombinationen af offwhite og cremefarvet sammen med det man i branchen kalder ”punked up pastels”.

Det ledte hen til en beskrivelse af Pantones farve for 2024 – Peach Fuzz.

”Peach Fuzz opfordrer dig til at ’række ud og røre’. Selv hvis det blot er for at give dig selv et øjebliks fred… Det betyder at du giver plads til dig selv, til at være dig selv, til at hele og til at trives i al dens blødhed”, forklarede Leatrice Eiseman.

Læs mere på International Housewares Associations hjemmeside.

Du kan også se et udsnit af Pantoneview Home + Interiors 2025 eller købe bomuldsprøverne her.

IDL

De syv paletter for 2025

Pantoneview Home + Interiors 2025 forecast var slutningen på Leatrice Eisemans keynote. Her forklarede hun, at temaet Harmony ofte associeres med musik, så hver af paletterne er blevet tildelt et musikalsk navn.

  • Blended Notes – Helbredende og fredelig. Kølige naturlige farver, isede toner og forfriskende blågrøn. Det er mildt stimulerende, som frisk luft.
  • Easy Listening – Fred og afslapning. En variation af bløde og letbenede pasteller med en mild boblen.
  • Tempo Timing – Poleret og udformet, kinetisk energi og atletiskhed. Mørke toner kombineret med offwhite og fersken.
  • Staccato – Surt og sødt. Stærke farver der kan bruges til color blocking.
  • Stage Presence – Retro, eklektisk og modig. Jordtoner som orangebrun og mønstre.
  • Perfect Pitch – Sofistikeret, filmisk og mystisk. Røget og pudret luksus.
  • Crescendo – Glæde og larm. Levende farver inspireret af teknologi og musik.

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023