FDB Møbler hylder Jørgen Bækmark

Den 9. november 2019 fyldte den folkekære møbelsnedker Jørgen Bækmark 90 år. I den anledning ønskede FDB Møbler at hylde den sidste nulevende tegnestueleder for brandet med en særlig udgave af hans populære fletmøbler - og ikke mindst lancering af helt nye designs fra ikonets kyndige hånd.

I 1958 tiltrådte Jørgen Bækmark som tegnestueleder for FDB Møbler og skabte de næste 9 år retningen for brandet - og bidrog ikke mindst til udviklingen af dansk design. I november 2019 fyldte den folkekære møbelsnedker 90 år, og i den anledning ønskede FDB Møbler at hylde manden, der blandt andet står bag de populære fletstole J80 og J81. I forbindelse med fødselsdagen lancerede FDB Møbler derfor en særudgave af netop disse to ikoniske designs i en udgave, som der kun vil blive produceret netop 90 eksemplarer af. Særudgaven af de populære fletstole vil være i røget eg med nummerering og fødselarens personlige signatur.

"Jørgen har haft en stor betydning for FDB Møbler, og vi føler os meget heldige over at være med til at fejre hans runde fødselsdag. Vi er enormt taknemmelige for hans store betydning for FDB Møbler - både i sin tid som tegnestueleder, men i særdeleshed også tiden efter, hvor han helt frem til i dag har været gavmild med dejlige historier, brugbar feedback og gode ideer," fortæller Ole Kiel, som er direktør for FDB Møbler.

Særudgaven af J80 og J81 kan købes på Coop.dk til henholdsvis 4.799 kr. og 5.499 kr.

Nye designs fra fødselaren

Selvom Jørgen Bækmark for flere år siden indstillede karrieren, har han ikke holdt sig fra tegnebrættet, og i forbindelse med fødselsdagen lancerer FDB Møbler tre helt nye produkter fra møbelsnedkerens hånd. Familien af fletmøbler bliver til november udvidet med en rund og firkantet barstol i to højder, der passer til både køkkenøen og baren. Derudover lancerede FDB Møbler også en nyfortolkning af den klassiske fletbænk, der passer til hjemmets klaver eller spisebord. Alle nyhederne er tegnet af Jørgen Bækmark selv og bevidner blot om en dygtig og aktiv ildsjæl, der hele livet - også efter sin tid som tegnestueleder - har bidraget med stor betydning til FDB Møbler.

"Selvom jeg snart er 90 år, så kan jeg ikke forestille mig, at jeg ikke tegner nye møbler. Det kribler stadig i fingrene på mig, og jeg kan ikke lade være med at undersøge og udforske, hvordan et nyt design vil kunne udforme sig. Heldigvis gør det tætte samarbejde med FDB Møbler, at jeg stadig får forespørgsler på nye møbler - og der er altid en ny god idé på vej, som jeg glæder mig til at føre ud i livet", fortæller Jørgen Bækmark.

Barstolen kommer i to højder, 67 og 77 cm, og i både en rund og firkantet udgave med sort eller naturfarvet stel. Prisen for runde udgave er 4.249 kr. (77 cm) og 3.999 kr. (67 cm). Den firkantede udgave af barstolen koster 3.499 kr. (77 cm) og 3.249 kr. (67 cm). Bænken kommer med sort eller naturfarvet stel og koster 4.299 kr.

Jørgen Bækmark fyldte 90 år den 9. november 2019. Både særudgaven af J80 og J81 og nyhederne fra fødselaren blev lanceret den 1. november 2019 og kan købes i FDB Møblers butikker landet over og på Coop.dk.

Mere fra...

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nyhed fra FDB Møbler: Sammen-serien bliver udvidet med et skønt, rundt havebord

21.06.2022FDB Møbler

Sponseret

Ny cirkulær markedsplads for designermøbler bliver til i samarbejde med FDB Møbler

26.11.2021FDB Møbler

Sponseret

Nye farver til favorit-flet

23.08.2021FDB Møbler

Sponseret

Den danske designduo Mot & Bergstrøm står bag en ny spejlserie

Ikonisk bænk af Mogens Koch bliver nu relanceret

12.07.2021FDB Møbler

Sponseret

07.05.2021FDB Møbler

Sponseret

Ikonisk møbeldesign i nye, stærke farver

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023