Ikonisk bænk af Mogens Koch bliver nu relanceret

Fra dansk designhistories skatkammer bliver nu endnu et ikonisk møbel vækket til live. Til september relancerer FDB Møbler nemlig den tidløse og enkle bænk, Sønderborg, som blev designet i 1938 af Mogens Koch. Den smukke bænk kommer i FSC-certificeret massivt eg og fås med hynde i både tekstil og læder, der blot understreger de smukke linjer, der kendetegner det historiske design.

I 1938 designede Mogens Koch en helt særlig bænk til Statshospitalet i Sønderborg, og nu bliver det ikoniske design vækket til live igen. Til september relancerer FDB Møbler den tidløse bænk i en udgave i massivt FSC-certificeret egetræ med hynde i enten beige tekstil eller cognac-farvet læder.

Bænken med ryg er særligt kendt for sine stringente linjer og høje komfort. Det ikoniske design har nemlig både en hynde i ryg og på sæde, der gør den ekstra behagelig at sidde på.

Bænken kan derfor let bruges som afsats i soveværelset eller som ekstra siddeplads i køkken, stue eller rundt om spisebordet, hvor der er behov for en behagelig siddeplads i længere tid.

"I FDB Møbler har vi tidligere relanceret Mogens Kochs bogkasser, som virkelig er et ikonisk design, vi er utrolig stolte af. Derfor er vi også ekstra beæret over at få lov til at vække denne smukke bænk til live igen. Mogens Koch har bidraget med noget helt særligt til dansk designhistorie - og derfor har vi også glædet os ekstra meget til netop denne lancering," fortæller Ole Kiel, der er direktør hos FDB Møbler.

Idealistisk og funktionelt design
Sønderborg-bænken trækker klare referencer til Mogens Kochs øvrige designs, som er kendt for sin helt særlige enkelhed. Møbeldesigneren var nemlig i særdeleshed kendt for at skære ind til benet, hvad angår æstetik og funktionalitet, så møblet fremstod så rent og stringent som muligt.

På den måde var det nemlig designets nytteværdi, som kom i fokus - og som var det, Mogens Koch idealistisk stræbte efter med sit design.Den ikoniske bænk, som FDB Møbler nu relancerer, fremstår derfor også enorm tidsløs i sit formsprog og passer i høj grad til den nordiske indretning og kan leve i mange generationer frem.

Mere fra...

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nyhed fra FDB Møbler: Sammen-serien bliver udvidet med et skønt, rundt havebord

21.06.2022FDB Møbler

Sponseret

Ny cirkulær markedsplads for designermøbler bliver til i samarbejde med FDB Møbler

26.11.2021FDB Møbler

Sponseret

Nye farver til favorit-flet

23.08.2021FDB Møbler

Sponseret

Den danske designduo Mot & Bergstrøm står bag en ny spejlserie

Ikonisk bænk af Mogens Koch bliver nu relanceret

12.07.2021FDB Møbler

Sponseret

07.05.2021FDB Møbler

Sponseret

Ikonisk møbeldesign i nye, stærke farver

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023