Formland: Dansk design tiltrækker udlandet

Formland forløb godt. Det er konklusionen efter messeafslutningen. Stemningen var god, og indkøbere og udstillere var generelt tilfredse. Lidt færre besøgende var der dog, til gengæld var der hele 23 pct. flere udenlandske indkøbere. ”Vi var lidt nervøse, fordi messesituationen i Europa i januar ikke har været så positiv. Men vi er meget tilfredse”, siger projektchef Mai-Britt Risvig Flyvholm.

"Vi er meget tilfredse og lettede. I forhold til, hvordan det er gået på andre messer rundt omkring i Europa i januar. Vi havde en lille tilbagegang i antallet af besøgende, der endte på 10.252 fagfolk, til gengæld var udstillerne meget glade for kvaliteten af de besøgende, der var på messen. Samtidig havde vi ikke mindst en 23 pct. stigning i antallet af udenlandske besøgende, der kom fra hele 33 lande”. Det fortæller projektchef på Formland, Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Så stemningen var generelt god på denne 72. udgave af Formland, der bød på et oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands.

At dansk design er i høj kurs i udlandet, mærkedes også hos den danske designvirksomhed Spring Copenhagen, der var blandt messens 384 udstillere. Ifølge ejer Peter Sørensen er det som et dansk designbrand vigtigt at deltage på Formland for at vise designdanmark frem for udlandet.

”Jeg kan dårligt huske, at vi har haft samme succesrate på nogen af de internationale messer, vi har deltaget på. Vi har fået en del internationale leads, så Formland understøtter også vores internationale strategi. Det har været en stor succes at være med”, fortæller Peter Sørensen.

Blandt de internationale indkøbere, var en stor indkøber fra Australien, som mange udstillere havde rigtig god glæde af. ”De internationale indkøbere kommer jo ikke til Herning for at ose. De vil noget, og de er økonomisk stærke”, siger Mai-Britt, og hun tilføjer, at selv iværksætterne denne gang fik gode danske og internationale ordrer i bogen.

Blandt dem, der denne gang har set meget på iværksætterne, er Dorte Hansen fra KAiKU i Aarhus. Hun har under messen placeret ordrer hos otte iværksættere og har planer om at bestille varer hjem fra yderligere tre upcoming brands.

”Iværksætterområdet har fyldt meget for os som indkøbere på Formland denne gang. Inspirationen kom i høj grad via designduoen FlyHelsteds inspirerende trendzone ”The Art of Living”, hvor de bl.a. havde taget ting med fra nye upcoming designere og placeret dem i en ny kontekst på trendzonen. Det er en kunst, og det kan vi overføre til vores butik og se videreført til vores kunder og deres hjem”, siger Dorte Hansen, der i det hele taget har fundet stor inspiration i de kreative trendmiljøer og Creators Community, i forhold til at orientere sig om kommende trends.

Trendzone og stjernefrø
Det danske designbrand Kodanska oplevede også stor interesse fra udlandet. Ejer Marie Graff var for to år siden blandt iværksætterne i Creators Community og har siden brugt Formland som marketingvindue.

”Siden jeg deltog i iværksættereventet Creators Community har det taget fart. Hver eneste år har jeg fået nye butikker ind på Formland; sidst var det særligt de små designbutikker, og denne gang har jeg oplevet stor interesse fra udlandet. Jeg har haft besøgende fra blandt andet Tyskland, Østrig og Australien”, fortæller Marie Graff, der har haft stor glæde af messens trendzone.

”Jeg er ny i branchen, men har været heldig, at mine produkter er blevet stylet rigtig flot i trendzonen, og det har sendt en hel del kunder hen til min stand. Salget har været rigtig godt - det er gået over al forventning - og jeg glæder mig til at komme tilbage”, siger hun.

De positive udsagn fra såvel udstillere som indkøbere vækker glæde hos ledelsen i MCH A/S.

”Som arrangør og vært er vores tilfredshed ligefrem proportional med udstillernes - og derfor glæder vi os over de positive tilkendegivelser efter fire dage, hvor den danske interiør- og designbranche har været samlet, relationer er styrket, nye samarbejder etableret, og udstillerne har tiltrukket indkøbere fra 33 lande”, lyder det fra Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Næste interiør- og designmesse, Formland Autumn, finder sted 13.-16. august 2020.

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Hvem er Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Rød december hygge

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023