Formland er løftestang

Creators Community er igen en del af Formland Spring. 40 håbefulde iværksættere har allerede nu taget hul på deres mentorforløb, der kulminerer med udstilling og prisuddeling på messen.

Fra et tidligere Creators Community på Formland. Foto: Tony Brøchner/MCH

11 erfarne mentorer fra erhvervslivet klæder 40 interiør- og designiværksættere på til deres videre forretningsfærd i forbindelse med Creators Community - et netværk og forløb, der giver de håndplukkede iværksættere mulighed for at prøve deres produkter og koncepter af over for de tusindvis af danske og internationale indkøbere, som indfinder sig på Formland Spring. Blandt mentorerne finder man Peter Husted Sylvest, der er medstifter og partner i konsulenthuset Simmering Copenhagen, og som ikke er i tvivl om, hvad der er mentorernes fornemmeste opgave.

 “Det er helt afgørende at forstå iværksætternes standpunkt og stadie i deres virksomhed og derfra at sikre, at der sættes en realistisk målsætning for, hvordan de kan optræde på messen, og hvem de gerne skal i dialog med”, fortæller Peter Husted Sylvest, der finder Creators Community helt unikt og mener, at konceptet er af stor vigtighed for nystartede virksomheder.

"Der er meget få steder, hvor man kan komme i kravlegård og blive holdt i hånden og guidet og få et skub ind på spillepladen, hvor de "rigtige" kunder er. Jeg kender i hvert fald ikke andre messer med samme setup og support. Og kigger man på tidligere års deltagere, så har mange oplevet at få et stempel af kvalitet og potentiale, som har hjulpet med at åbne døre efterfølgende".

Kort sprint med mulighed for wins
Peter Husted Sylvest sammenligner forløbet med en tur til en storby i et nyt land, hvor man ikke kan sproget - også i den situation bliver oplevelsen en anden, hvis man har en guide med sig.

“Selvom forløbet op til messen er et kort sprint, kan vi effektivt og hurtigt skabe mindre wins og give dem en klarhed og retning for at løfte deres forretningsidé til et nyt niveau. Vi mentorer har et stort netværk i branchen og kender en række af de bedste afsætningskanaler”, konstaterer Peter Husted Sylvest og sætter nogle ord på, hvad han håber at have opnået med sine deltagere, når vi når frem til Formland Spring 2024:

“De skal gerne have lavet en realistisk målsætning for, hvad de vil have ud af deres deltagelse, og de skal have sat messen ind i deres årshjul som én af de kontaktflader, hvor de er i kontakt med deres målgruppe. Og endelig skal de have en forståelse for, at det ikke kun er de tre dage på standen, der er afgørende”.

Tidligere deltager: Fik utroligt meget ud af at være med
Aarhusianske Wabi Sabi Nordic, der producerer møbler og interiør i natursten, deltog i Creators Community tilbage i 2021 og fandt det meget meningsfuldt - virksomheden er da også siden vokset betydeligt med adskillige nye forhandlere til følge.

“Vi fik utroligt meget ud af at være en del af Creators Community - først og fremmest fandt vi ud af, at der var stor interesse for vores produkter, og derudover fik vi uvurderlig feedback fra de mange besøgende. Formland var i det hele taget en meget vigtig øjenåbner i forhold til hele B2B-delen og forhandlerleddet af dét at drive en forretning som vores. Det var en rigtig god oplevelse at deltage i messen, og jeg vil uden tøven anbefale Creators Community til alle nystartede designvirksomheder”, lyder det fra Stine Rosgaard, der er stifter af og designer i Wabi Sabi Nordic.

Creators Community har sin egen pris, Design Award, der uddeles på messen og foruden pengepræmier belønner de tre bedst bedømte virksomheder med en stand på næste Formland-messe.

Formland Spring finder sted i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar 2024. Læs mere om Creators Community på formland.dk

Mød tre af årets deltagere i Creators Community:

Estabraq Al-Jabiri, ejer og stifter, Candle Copenhagen
Hvad forventer du at få ud af at være en del af Creators Community?

“Jeg forventer at blive rigere på en stribe faktorer, der er værdifulde, når man er selvstændig. For det første glæder jeg mig til at forfølge de netværksmuligheder, der er i at møde en masse ligesindede, kreative mennesker - det kan føre til både samarbejder og partnerskaber. For det andet ser jeg frem til at opleve den gensidige støtte, som vi deltagere kan give hinanden via deling af erfaringer, ressourcer og ekspertise på tværs af vores virksomheder”.

“Dernæst bliver det spændende at få koblet en mentor på, som guider og vejleder hele vejen igennem - det er jo guld værd, når man gerne vil udvikle sig. Og så er det jo bare fantastisk at få muligheden for at blive eksponeret for et større publikum og dermed få en anden synlighed, professionel vækst og forhåbentlig anerkendelse. Endelig bliver det fedt at være en del af et inspirationsmiljø med en positiv atmosfære”.

 Candle Copenhagen producerer håndlavede sojavokslys med økologiske bomuldsvæger og økologiske, essentielle olier. Læs mere på candlecopenhagen.com.

Mette Raun Hollesen, stifter, Kystnær
Hvor vigtigt er det, at der findes et koncept som Creators Community?

“Creators Community og hele teamet bag giver mindre virksomheder mulighed for at blive en del af B2B-verdenen. Det kan virke overvældende at komme ind på en messe som Formland, når man ikke har kendskab til eller erfaring med B2B-messer. Det er enormt vigtigt, at en platform som Formland giver tilbage ved at invitere iværksættere ind og bakker op. Det er bæredygtig business”.

 Kystnær er et mikrosæberi, der producerer håndlavede sæber, shampoobarer og balsambarer inspireret af kysten og lavet med lokale, kystnære ingredienser såsom tang, hyben og havtorn. Virksomheden ligger ved Haderslev Fjord. Læs mere på kystnaer.com.

Pia Bresling, ejer og stifter, Libre Fabrics
Hvad betyder det for dig at deltage i Creators Community og eventuelt at vinde Design Award-prisen?

“Som mange andre nystartede har jeg mange forskellige hatte, og langt det meste af det, jeg laver, er learning by doing. Og selvom det er sjovt og lærerigt, så rammer jeg indimellem også en mur af træthed, fordi det er svært og hårdt, og jeg føler mig alene. Så det er vildt fedt, at man i Creators Community møder en lang række folk i samme båd, som man kan sparre og dele erfaringer med”.

“Og så er det jo fuldstændig fantastisk at få en mentor tilknyttet - jeg glæder mig så meget til vejledning og sparring. Det giver et kærligt pust i sejlene at være med på så mange forskellige fronter, og jeg glæder mig til at se det hele udfolde sig. Og skulle jeg være så heldig at vinde, har jeg en hjerne, der er ved at eksplodere af produkter, som jeg gerne vil lancere - og at få tildelt en vindertitel ville helt sikkert fremskynde processen”.

Libre Fabrics har base i København og producerer sengetøj i sorona-hør. Læs mere på librefabrics.com.

Creators Community-mentorerne 2024:

 Maja Bøgh Vindbjerg, NUR Design
Anders Nørgaard, Nørgaard Design
Kathrine Weicker, Erhvervskonsulent
Martin Stoltze, Creos - Product Design
Rikke Røge, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
Kurt Sommer, ELKA Rainwear
Peter Husted Sylvest, Simmering Copenhagen
Emilie Mogensen, Emilie Mogensen Co-Creation
Dagmar Top Haustrup, Business Advisor
Lisa Bagge, Business Advisor
Søren Falck Hansen, Simmering Copenhagen

-PF

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Formland Spring 2024

Formland Spring 2024 fylder Messecenter Herning i dagene fra 4.-6. februar. ”Sanserne skal aktiveres, men samtidig lever vi en brydningstid, der kræver fastholdelse og stabilitet. Vi skal finde balancen mellem at inspirere de besøgende og skabe den ro, branchen har behov for lige nu”, siger Flemming Andersen, der er projektchef på Formland. På Formland kan de besøgende opleve og lade sig inspirere af trenden til den kommende sæson skal af Studio FLYHELSTED, og den har vi selvfølgelig også taget et kig på. Anette Eckmann står bag The Mind Body Soul Retreat, hvor der er fokus på det spirituelle og på, at man har det godt med sig selv, og det er det, der skal til, hvis man skal være en god sælger ude i butikkerne.

Herudover vil der være et stort program på Speak Up scenen på Formland, som vi også kigger nærmere på, og det samme gælder Creators Community, hvor design- og interiørbranchens nye virksomheder kan boltre sig.

Med andre ord: I temaet Formland Spring kommer vi hele vejen rundt om messen.

 

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

07.02.2024Designbase.dk

Succes på Maison&Objet

07.02.2024Designbase.dk

Heimtextil Trends 24/25: New Sensitivity Fokus på tekstiltransformation

06.02.2024Designbase.dk

Ditzel-design produceret af elektronikaffald

30.01.2024Designbase.dk

Bæredygtig produktion og kunstig intelligens er fremtiden

25.01.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Håndlavet Lotus papir bliver til smukke produkter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023