Frirum i haven, på terrassen og altanen

Trend til den nye outdoorsæson fra spoga+gafa, der finder sted fra 19.-21. juni.

Foto: Arkivfoto..

Ens eget udendørs sted er mere end nogensinde et sted, hvor man kan trække sig tilbage. Der investeres i at gøre haven, terrassen og altanen smukkere, og ikke mindst corona-pandemien har boostet branchen. Det gælder udendørsmøbler, tilbehør, smarte haveredskaber og udendørskøkkener og grills.

Et udendørs opholdsrum
Havearbejde er blevet en del af fremtiden. Man sår og nyder, at det vokser og blomstrer. Det handler om at skabe et sted, hvor man kan kreere og rekreere, og haven spiller derfor en større og større rolle, hvad enten det er for planterne og havearbejdet, for samværet eller for rekreationen og at tage en pause. 
Pandemien har accelereret en trend, der allerede var på vej. Nemlig at forvandle udendørsområdet til ‘et grønt opholdsrum’. Grænserne mellem indendørs og udendørs smelter same, og der er knap nok forskel på møbler og tilbehør. Lave sofaer, lænestole og daybeds tager terrassen med storm. Kombinerbare loungemøbler samt udtrækkelige borde, bænke og stole med en større højde gør en afslappet middag mulig.

"Green living": Naturen som inspirationskilde
Lysten til at leve en sund, tæt-på-naturen livsstil er også vokset under corona-pandemien, og planer signalerer sundhed og skaber et miljø af velvære. Havearbejde og at dyrke sine egne grønsager er in, og der ses højbede, mini drivhuse og plantehylder. Naturligheden er også et tema, når det gælder havemøbler og tilbehør i denne sæson. Autentiske materialer, naturligt træ, rattan og hør skaber en fornemmelse af at være tæt på naturen. Det samme gør de dæmpede og naturlige nuancer.

Bæredygtigt og let design
I dag benytter mange “grønne” produkter til at skabe en mere bevidst livsstil, og den bæredygtige have er et stort tema – også på spoga+gafa. Flere og flere virksomheder ser vigtigheden af at bringe bæredygtigheden ind i deres nye produkter. Der ses blandt andet en del genbrugte materialer, genbrugt havplast og -tekstiler.
I disse tunge tider bliver havemøblerne lettere og mere enkle med en nonchalant elegance. Klar blå, rød og orange, men også friske pasteller understreger det lette outdoor-designsprog.
Gyngestole, hængekøjer og hængende stole har momentum, og runde lounge elementer, der kan skabe et kurvet look. Multifunktionalitet og fleksibilitet er vigtigt, og kombinationen af materialer som aluminium, teak, keramik og vandtætte udendørstekstiler giver spændende måder at indrette på.
Casual dining er blevet et nøgleord i forhold til at designe det udendørs køkkenområde. Her ses gasgrills, bålpladser og borde, der kan tilpasses det antal mennesker, man er, og kan kombineres med sideborde og serveringsvogne i et sortiment, der passer til både terrassen og altanen.

Fejringen fortsætter. I anledningen af OYOY Living Designs 10-års jubilæum, lanceres en ny outdoor produktkategori. Kollektionen spænder over hængekøjer, hynder og puffer og løbere, som kan bruges inde såvel som ude. .

Små bidder. Den populære, alsidige skammel Bit fra Normann Copenhagen fås nu i to nye varianter og farvekombinationer, der giver rig mulighed for at tilføje et strejf af farve..

Med mumitroldene på tur. Mumitroldene er på nye eventyr på forårets Stelton x Moomin kollektion, hvor en farverig grafik med de mest velkendte karakterer fra Mumitroldenes verden præger de lyseblå to go-kopper og drikkeflasker. .

Giv udelivet ekstra glød. Med FireCube og FireCylinder tænder Eva Solo liv i fællesskabet og forlænger udelivet på terrassen og i haven. .

Jubilæumstekstil. For at fejre Drachmanns 40-års jubilæum, har Skagerak opgraderet hynderne til kollektionen med farverige striber, som giver den klassiske stol og bænk et nyt udtryk. Drachmann-hynderne er specialfremstillet, så de passer til bænkene og stolen i kollektionen. .

Forårsnoter. Ferm Living præsenterer en ny SS22 pre-kollektion bestående af udendørsmøbler og tilbehør, der fanger den helt specielle forårsstemning, som skaber optimisme og håb om nye begyndelser. .

Til de lyse stunder. Invitér de organiske former inspireret af Limfjordens muslinger med til bords, når der dækkes op til forårets hverdagsmiddage og sommerens udendørsmiddage med glasklare nye tilføjelser til Limfjord-kollektionen fra Broste Copenhagen..

Lad det blomstre overalt. Skønne blomster her og der og allevegne er temaet for Koustrup & Co.s home collection, som er udviklet i samarbejde med multikunstneren Jim Lyngvild. .

Nye højder. B Green har hidtil haft Jane-potten i en lav og en høj udgave. Nu er den her i en mellemstor størrelse i sæt á to - Et skønt sæt til både udearealer og inde..

Imperiestemning. Colosseum, templer i ruiner og støvede toner. Det er svært ikke at lade tankerne vandre tilbage til det antikke Rom, når man kigger på Trademark Livings nye serie af udendørskrukker. Med en bastant form og blød kant er krukkerne oplagte til præsentation af blomsterne hjemme i haven..

Højt lys. Lad belysningen af uderummet bestå af lampen Tawa fra blomus. .

Farver på tilværelsen. Hos Ib Laursen er forår lig med fest og farver. Det er tydeligst, når man ser på deres seneste skud af vandkander, der kommer i et væld af nuancer, og som uden tvivl kan sætte humør på terrassen. .

Gør udebadet til en vane. Duo Outdoor shower fra Frostline er en frostfri udendørsbruser i et smukt design. Den kan stå ude hele året og anvendes året rundt. .

Fordyb dig i farven. Drømmende dyb og farvemættet med et støvet strejf samler sæsonens farve Violet Blue det bedste indenfor både fortid og fremtid, hvor klassisk design møder moderne teknologi. Eva Solo har iklædt de ikoniske klassikere som køleskabskaraflen, termokander og kaffekrus den nærværende Violet Blue. .

Blomster i sandet. Stilen er retro-inspireret og frisk. De hvide bellisblomster på Södahls nye outdoorkollektion titter frem i lyset – og på stranden. Tusindfryd, som er det fine kaldenavn, er en rigtig forårsbebuder. .

Sofistikeret servering. Den nye Pilastro-karaffel med tilhørende glas har samme sofistikerede udtryk, rene formsprog og rillede overflade som de eksisterende produkter i serien fra Stelton..

Grønne tendenser. Bliv lad kreativiteten tage over og skab smukke planteopsatser med lerkrukker i alverdens former fra Bergs Potter. Blandt andet denne flade krukke, hvor mos, græs og piblende haveblomster kan få sit nye hjem. .

Hank op. Med sit behagelige lys, er Pier fra Stelton designet til at skabe hygge både indendørs og udendørs, og hanken i toppen gør det let at bære rundt på lampen..

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Outdoor

Skab en varm og indbydende atmosfære under åben himmel. Udendørs livsstil er ikke kun et spørgsmål om design, men også om at skabe minder og forbindelser.

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023