Grill og udekøkkener på årets spoga+gafa

De nyeste trends inden for grill og outdoor cooking fremvises på verdens største have- og grillmesse til juni under årets titel Responsible Gardens.

Foto: Koelnmesse/spogagafa

De nyeste trends inden for grill og outdoor cooking fremvises på verdens største have- og grillmesse til juni under årets titel Responsible Gardens. Og der er sket en rivende udvikling, både indenfor madtilberedning og produkter det seneste år. Det skriver Koelnmesse i en pressemeddelelse.

Den øgede interesse fra forbrugerne for personlig tilpasning er afspejlet i udbyddet af grill- og udekøkkenmarkedet. En af årets største trends er nemlig modulopbyggede løsninger og det betyder, at forbrugeren, afhængig af ønsker, budget og plads i haven, kan få personaliseret den løsning inden for grill og udekøkken der passer præcis til dem.

En anden trend på spoga+gafa er i tråd med tidens behov for fordybelse og nostalgi, nemlig traditionelle tilberedningsmetoder udendørs. Der ses en opblomstring i støbejernskøkkengrej, som lader forbrugerne lave mad over åben ild - og så skal grillhandskerne være i læder. 

Omvendt er der dog også en øget forespørgsel på præcisionsværktøj når det kommer til madfremstilling udendørs. De nye griller og udeovne tilbyder forbrugeren ekstreme temperaturer på op mod 800 grader, blot ved at trykke på en knap, mens varmen kan overvåges og styres på digitale displays. Dette kan både forbedre madkvaliteten og øge bæredygtigheden ved at undgå lang tids opvarmning og spildvarme.

Og netop bæredygtighed spiller en rolle i trendsne på spoga+gafa 2024. Udover det overordnede tema Responsible Gardens kalder forbrugertrends også på mindre forurenende opvarmningsformer til grillen. Det er særligt kulopvarmning der fremstilles af nye materialer, som forurener mindre, både i fremstilling og brug. Kul udvundet af hårdttræ giver både længere aktiv varmetid og mere aromatisk smag mens duftsvag japansk brinchotan giver mindre røgudvikling.

Til sidst er der noget for grillentusiasterne på farten. Bærbart udstyr har længe været et hit, men på spoga+gafa tages den mobile komfort lidt længere: bålfade der kan foldes eller højdejusteres, bærbare pizzaovne, batteridrevne kulstartere og brændehylden, der kan omdannes til en bænk, gør det muligt at nyde madlavning i det fri hvor som helst.

spoga+gafa finder sted 16-18 juni i Köln.

For mere information, se her.

IDL

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

14.05.2024Designbase.dk

Grill og udekøkkener på årets spoga+gafa

20.03.2024Designbase.dk

Spoga+gafa 2024: Rekordmange udstillere på årets messe

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig pleje til havens møbler

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar til en ren og velplejet udendørssæson

18.03.2024Designbase.dk

Skab hyggelige oaser i uderummet

18.03.2024Designbase.dk

Det udendørs er ”in”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023