Havearbejde øger livskvaliteten

En undersøgelse viser, at havearbejde er lige så tilfredsstillende som yoga og sex

Resultaterne af et nyt europæisk studie fortaget af Fiskars viser en klar tendens af, at havearbejde markant øger vores følelse af glæde og velvære. Ifølge studiet svarer tæt på 9 ud af 10, at deres velvære stiger mere ved havearbejde end ved yoga. 80 % mener, at havearbejde er bedre for dem end meditation og 4 ud af 10 betragter endda havearbejde som en kilde til større velvære end sex.

Lugning af ukrudt er en fornøjelse

”I løbet af vores dybdegående studie om havearbejde og haveejere i Europa, har vi gang på gang bemærket, at nogle typer mennesker ser havearbejde som en givende aktivitet i stedet for en sur pligt. Det ser i meget høj grad ud til at gavne dem rent psykisk,” siger Marika Orkamo, VP Brand & Marketing hos Fiskars.
80 % af haveentusiasterne siger, at havearbejde afhjælper stress og angst, mens 90 % også ser havearbejde som en kilde til fysisk aktivitet. Omvendt er redskaber, der går i stykker, er for tunge eller for hårde ved hænderne nogle af hindringerne for velværet. Det gælder også dårligt vejr og skadedyr i haven.

Kløft mellem generationerne

De deltagende blev spurgt om forskellighederne mellem generationerne og haveviden, og næsten alle svarede, at tidligere generationer havde en større viden om haveliv end de yngre generationer har i dag. Dertil var 90 % af de adspurgte på tværs af Europa enige om, at børn ville nyde godt af at blive involveret i havearbejde. Og med 81 % af haveejere, der mener, at tid brugt på havearbejde, er tid godt givet ud, så tegner der sig en god mulighed for at skabe grønne bånd mellem den ældre og yngre del af den haveinteresserede familiegeneration.

Fiskars kæmper for fremtidens grønne fingre

WHO (FN’s Verdenssundhedsorganisation) anbefaler, at voksne yder 150 minutters moderat fysisk aktivitet om ugen, og her inkluderes huslige pligter som en mulig aktivitet. Men virkeligheden er, at de fleste af os i dag bruger mere tid på stillesiddende aktiviteter, end vi bruger på at bevæge os. Dertil forudser WHO samtidig depression og angstrelaterede sygdomme som det største sundhedsproblem i 2030. Derfor mener Marika Orkamo, at havearbejde er den perfekte modgift: ”I disse travle teknologiske tider, tror vi i Fiskars på, at havearbejde og naturoplevelser bliver et endnu vigtigere element i dagligdagen.”

Til at hjælpe haveglæden på vej, har Fiskars planlagt at arbejde endnu tættere sammen med lokalsamfundene. Målet er, at sprede haveglæde – og håbet er, at glæden ved havearbejde kan være med til at modvirke WHO’s dystre fremtidsudsigter. I USA har Fiskars siden 2002 kørt projektet ”Orange Thumb”, der har uddelt mere end 1,5 million dollars, som støtter havearbejde i lokalsamfundene, og planer om et lignende projekt i Europa er allerede i støbeskeen.

Ved at udstyre lokalsamfundene med redskaber, der gør havearbejdet nemmere, hurtigere og mindre anstrengende, sigter Fiskars efter at gøre havearbejde til en universel og sund glæde for alle.

Fiskars fortsætter med at undersøge forholdet mellem velvære og havearbejde og dermed det igangværende forskningsprojekt, som vil køre videre i årene fremadrettet. 

Om forskningen

Fiskars udarbejder en række af forbrugeranalyser, som samlet løber op i mere end 30.000 interviews hvert år. Det seneste studie, som involverede 1.400 haveejere, fokuserede på deres forhold til havearbejde og velvære. Baseret på denne data, som blev indsamlet i Europa (Danmark, Finland, Frankrig, Polen, Sverige, Storbritannien og Tyskland), ser det ud til, at deltagerne i undersøgelsen høster store fordele ved havearbejdet i forhold til deres mentale og psykiske helbred.

Om Fiskars

Fiskars er en del af Fiskars Corporation, en ledende global leverandør af forbrugerprodukter til hjemmet, haven og udendørslivet. For mere information, besøg www.fiskars.dk eller vores virksomhedsside www.fiskarsgroup.com

For yderligere information:

PR Manager Kim Daniel Fabricius

Tlf. +45 3814 4753

Kim.fabricius@fiskars.com

www.fiskars.dk

Hent billeder her!

11.04.2019Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Funktionalitet kan godt rime på designpriser

22.11.2018Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Fiskars Titanium-knive byder på revolutionerende skarphed, lethed og holdbarhed

27.06.2018Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Havearbejde øger livskvaliteten

10.06.2018Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Den praktiske køkkenserie, Fiskars Functional Form, har fået et funktionelt makeover

25.10.2017Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Fiskars’ ikoniske Classic’er fejrer 50 års jubilæum

25.10.2017Fiskars Denmark A/S

Sponseret

Fiskars fuldender den eksklusive Rottiser-serie

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023