Hübsch har deltaget i et kartel

Virksomheden Hübsch har deltaget i et kartel ved at koordinere priser med en konkurrerende virksomhed. Det har Konkurrencerådet afgjort, og sagen vil blive indbragt for Sø- og Handelsretten med henblik på en civil bøde.

Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz. Foto: Konkurrencerådet

”Hübsch, der blandt andet producerer køkkentilbehør, produkter til borddækning, møbler og andet boligtilbehør, har aftalt priser og prisstigninger til skade for virksomhedens kunder. Pris er en væsentlig konkurrenceparameter, og selvstændige virksomheder skal derfor sætte deres egne priser. I denne sag aftalte Hübsch blandt andet et fragttillæg, der skulle betales af kunderne. Der var tale om et såkaldt Covid-19-gebyr, som blev koordineret i 2021 i forbindelse med pandemien og som blev pålagt alle ordrer samt generelle prisstigninger på størstedelen af Hübsch’ varer”, siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz i en pressemeddelelse.

Konkurrencerådet har på den baggrund truffet afgørelse om, at Hübsch har overtrådt konkurrencereglerne. Koordineringen skete i perioden januar 2021 til og med i hvert fald juli 2021 i forbindelse med lanceringen af virksomhedernes forårs-/sommerkollektioner og igen i forbindelse med lanceringen af deres efterårs-/vinterkollektioner for 2021.

Konkurrenten, som Hübsch koordinerede priser og udvekslede prisoplysninger med, var virksomheden Broste Copenhagen, der i april 2023 erkendte at have overtrådt konkurrencereglerne og vedtog en bøde på seks millioner kroner.

Konkurrencerådet har besluttet, at sagen om Hübsch skal indbringes for Sø- og Handelsretten med påstand om, at Hübsch skal pålægges en bøde.

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.04.2024Designbase.dk

Ny ungdomsuddannelse kan skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne

17.04.2024Designbase.dk

Engros- og detailhandlen lægger an til blød landing

17.04.2024Designbase.dk

Færre konkurser i Danmark, mens Sverige stadig er ramt

17.04.2024Designbase.dk

ESG skal være nemt for SMV’er

16.04.2024Witt

Sponseret

Witt A/S overtager distributionen af Aiper kabelfri poolrobotter i Norden

16.04.2024Designbase.dk

Nyt regnskab fra Bygma Gruppen:  Investeringer trods et udfordrende marked

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023