Julehandlen sprængte forventningerne

Øgede coronarestriktioner fik forbrugerne til at skrue gevaldigt op for julegaveindkøbene på nettet.

Arkivfoto..

Da Dansk Erhverv før jul spurgte netbutikkerne i en undersøgelse, hvordan julesalget gik, var der stor optimisme. Otte ud af ti netbutikker vurderede, at julesalget levede op til forventningerne, som eller var ganske høje; 27 procent af netbutikkerne forventede, at salget ville vokse med mindst 50 procent forhold til 2019, og hver femte forventede en stigning på mindst 100 procent

På den anden side af julen kan undersøgelsen nu konstatere, at den sidste periode af julesalget ikke skuffede. I en rundspørge blandt Dansk Erhvervs medlemmer svarer et stort flertal, at julesalget fortsatte helt frem til juleaften og simpelthen sprængte forventningerne. 

Det bliver understøttet af tal fra Nets, der viser, at der hos de 100 største netbutikker hos Nets var over tre gange så mange køb på lillejuleaften i forhold til 2019. Det samlede onlinesalg i december hos de 100 største webshops var 87 procent over december 2019. 

”Forventningerne var tårnhøje efter et hæsblæsende år og en rekordstor Black Week, men de blev alligevel sprængt. Det havde jeg faktisk også forventet, for det stak virkelig af i de sidste uger op til juleaften. Dermed sluttede et helt ekstraordinært år med et helt ekstraordinært salg online”, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv. 

Han forklarer videre, at forbrugernes købelyst ikke er stilnet af hen over nytår og de første dage i 2021:

”Der er stadigvæk stor travlhed i netbutikkerne, og med de nye restriktioner og øgede smitte vil det ikke ændre sig det næste lange stykke tid”.

Danskernes mange køb på nettet har givet ekstra travlhed hos logistikvirksomhederne, der drøner land og rige rundt med propfyldte varebiler. Der har været tryk på under hele coronakrisen, men årets to sidste måneder har været særligt travle. Det fortæller Karsten Klitmøller, der er direktør for GLS Danmark. 

”Vi har set en julehandel, der har været flere niveauer over det, vi har set tidligere år. Totalt set har vi haft 38 procent flere pakker igennem vores system i november og december 2020 end året før. November i sig selv var 46 procent højere i 2020, mens december var 31 procent".  

Hos PostNord Danmark har udviklingen været den samme, forklarer pakkechef Lene Reipuert

”Vi har oplevet en helt enorm vækst i antallet af pakker, som vi skulle ud med i forbindelse med julehandlen i år. Siden ugen med Black Friday og frem til juleaften har vi leveret 52 procent flere pakker end i samme periode 2019. Det er helt vildt, og alle tidligere pakkerekorder er slået i år”, fortsætter Lene Reipuert.

- HCL

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023