Møbler favnes nu af Formlands designunivers

”Møbelindustrien udstiller side om side med den øvrige del af den danske interiør- og designbranche, når Formland Spring næste gang afvikles fra 4.-7. februar 2021. Det giver møbelbranchen såvel som designbranchen et løft, mener projektleder Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Formland udvikler sig år for år, og forårsudgaven af MCH's store interiør- og designmesse kommer fra 2021 til at omfatte et helt nyt område dedikeret til møbler. MCH A/S og Møbelmessen Skandinavien underskrev nemlig i foråret en aftale, der gør møbelmessen til en integreret del af Formland Spring under navnet Formland Furniture.


”Vi glæder os, og trods corona, går det rigtig fint med salget. Vi har med Formland i august bevist, at vi kan afvikle en messe under sikre og trygge forhold, og det kommer os til gode nu”, lyder det fra projektleder på Formland Mai-Britt Risvig Flyvholm.


Hun fortæller, at der allerede nu er en del underskrevne kontrakter og mange reserverede stande og slår fast, at udstillerne spænder bredt fra de små, nye møbelvirksomheder til de store, kendte brands.


”Vi har skabt et nyt koncept, der matcher ind i Formlands univers, men med stor respekt for den 10 år gamle messe som Møbelmessen Skandinavien er. Vi ser den som et ekstra ben på Formland, og ikke mindst som en naturlig del af messen, der nu rummer både møbler, design og interiør”.

Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektleder, Messe Center Herning..

Sammen kan vi mere
Der er ingen tvivl om, at sammen kan vi meget mere, mener Mai-Britt, og hun ser det som en stor fordel for møbelbranchen at blive ”pakket ind” i Formland.


Møbelsegmentet får sin egen hal i Hal L ved siden af One, som igennem de seneste Formlandmesser allerede har favnet møbeludstillere som Wood, Umage og Encoded.


”Det er et helt naturligt match at samle interiør-, design- og møbelbranchen, og vi tror på, at den nye konstellation vil tiltrække nye besøgende - nationale som internationale. I første omgang formentlig flest nationale på grund af den corona-tid, vi befinder os i”.


Indkøbere, der besøgte Møbelmessen Skandinavien tidligere, vil fremover møde en langt bredere palet af udstillere inden for både møbel- og interiørsektoren og vil samtidig få adgang til hele Formlands oplevelsesunivers med trendzoner, foredrag m.m., mens Formlands besøgende fremover også kan hente inspiration i en hel møbelhal, der helt sikkert kommer til at styrke messen.


Kenneth S. Rasmussen, der er administrerende direktør i Lignas ApS, har udstillet med virksomheden i Fredericia de seneste år, og han flytter nu med til Formland.


”Vi glæder os helt vildt til overhovedet at kunne komme på messe”, siger Kenneth S. Rasmussen. Han fortæller, at han har tilbageholdt forårets nyheder, fordi mange af virksomhedens kunder er restauranter og cafeer, der absolut ikke har penge tilovers lige nu.


Faktisk har Lignas været med på både Formland og Møbelmessen Skandinavien med dels et sortiment af møbler og tilbehør i genbrugstræ og dels et sortiment af mere traditionelle møbler.


”Der er ingen tvivl om, at den større messe bliver en større, mere effektivt og attraktivt trækplaster. Vi har købt mere standplads, end vi plejer at have, fordi vi skal have begge vores kollektioner med. Udfordringen bliver at have mandskab til at håndtere alle kunderne”, fastslår Kenneth, der understreger, at han var meget glad for møbelmessen – også i den form, den havde. ”Men med det nye set-up kan vi helt klart spare omkostninger, og så skal vi naturligvis finde en form, der passer, og vi skal finde ud af, hvem vi vil fokusere på. Men vi tror på fremtiden”, slutter han.


Karin Bejer Jessen fra Unique Furniture A/S hilser sammensmeltningen af Formland og Møbelmessen Skandinavien velkommen.


”Unique Furniture er en forholdsvis ny spiller på de danske messer, og vi har kun udstillet de seneste par år på Møbelmessen i Fredericia. Desværre har besøgstallene og udstilleropbakningen til denne messe ikke helt indfriet vore forventninger, og vi hilser derfor en sammensmeltning med Formland i Herning velkommen”.


Hun mener, at Formland har et mere internationalt tilsnit, flere udstillere og dermed også flere besøgende, der automatisk bibringer en masse dynamik og trafik igennem hallerne.


”Selvom udstillerne på Formland repræsenterer et bredere udvalg af forskellige brancher i forhold til Møbelmessen, har vi stadig en stor fællesnævner omkring det at sælge og formidle livsstilsprodukter til slutbrugeren, og i en tid, hvor grænserne mellem detailbutikkernes sortiment bliver mere og mere udflydende  – vi ser tøjbutikker, der sælger blomster og smykker, interiørbutikker, der sælger kosmetik og møbler, og med online-butikker i hastig fremmarch, tror vi på, at Formland kan være med til at åbne nye, spændende døre for os. Samtidig vil vi gerne støtte op om, at der fortsat kan afholdes messer også på dansk jord”, slutter Karin Bejer Jessen.


Esben Veng-Christensen står bag Møbelmessen Skandinavien de seneste 10 år, og han er fortsat tilknyttet messen i Formland-regi.


”Jeg har bygget messen op igennem 10 år, men de seneste par år kunne jeg se, at jeg var begrænset i mit koncept, der kun omfattede møbler og kun henvendte sig til den traditionelle møbelbranche. Ved at få messen ind i større omgivelser med flere relaterede produktgrupper, tror jeg på, at vi har skabt en positiv situation for både indkøbere og udstillere”, siger Esben Veng-Christensen, der specielt er glad for muligheden for at komme i kontakt med flere udenlandske indkøbere via Formland.


”For mig har det vigtigste været, at vi nu kan samle branchen et sted, hvor både nationale og internationale indkøbere kommer, for der er ingen tvivl om, at en samlet branche er fremtiden”.


Også Mai-Britt Risvig Flyvholm ser en stor fordel i en samlet branche, og hun mener klart, at den nye konstellation fremadrettet vil kunne tiltrække flere og andre møbelvirksomheder. ”Vi skaber en messe, der favner hele branchen fra polstermøbler til havemøbler, og alt sammen pakkes det ind i Formlands designunivers”, slutter hun.

Over 45 års messeerfaring tilsammen

Møbelmessen Skandinavien kunne i fjor fejre 10-års jubilæum og har siden etableringen været afholdt i Trekantområdet. Seneste messe bød på 54 udstillere og besøg fra 300 møbelbutikker fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.
Formland har igennem de seneste 36 år været afholdt to gange årligt i MCH Messecenter Herning. Den 72. udgave af interiør- og designmessen fandt sted 30. januar-2. februar 2020 og blev besøgt af flere end 10.000 fagfolk fra 33 lande.

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Strålende Zone-nyhed hylder den nordiske sensommer

01.02.2024Designbase.dk

Design Collection flytter Ro Collection aktiviteterne til Silkeborg

11.01.2024Witt

Sponseret

by KlipKlap præsenterer endnu et multifunktionelt børnemøbel – KK Play Fold

15.12.2023Designbase.dk

Eva Solo køber PLEASE WAIT to be SEATED

14.12.2023Designbase.dk

FDB Møbler relancerer foldestol tegnet i 1978

04.12.2023Designbase.dk

Alle har brug for et mentalt re-load

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023