Med skateboardets smukke kurver som inspiration

I'M:Board er en unik forening af skateboardets smukke former og gedigent møbeldesign. Inspirationen har Kasper Bugge Møller hentet i skateboardmiljøet, og nu samarbejder han med Jesper Sommer, bySommer, om markedsføring og salg.

Skateboards er grund-elementet i I’m:Board møblerne..

Når en kreativ sjæl, med rødderne solidt plantet i skateboardmiljøet, får lov til at udfolde sig, kan der ske spændende ting. Det skete også, da Kasper Bugge Møller designede I'M:Board stolen, der er en unik kombination af skateboards og smukt møbeldesign.

Inspirationen til stolen, der i dag findes i forskellige udgaver og med og uden fodskammel, har Kasper hentet i skateboardets smukke, afrundede former for kurver, der således går igen i alle I’M:Board stoledesigns.

I'M:Board har siden opstarten i 2013 oplevet stigende efterspørgsel, og virksomheden har derfor netop indgået et tæt samarbejde med bySommer, som fremover skal varetage distribution, salg og markedsføring af I'M:Board's produkter. 

Historien bag - Fra opstart til nu
Kasper Bugge Møller har haft rødderne solidt plantet i skateboardmiljøet siden 1980'erne. Han byggede sin første skateboardrampe i forældrenes baghave i 1988, og senere sit første møbel af aflagte skateboards på værkstedet i 2001. 

Idéen bag I’M:Board blev født en søndag formiddag i 2004, da Kasper sad og grublede over morgenkaffen. Han ønskede at skabe et utraditionelt møbel som var klassisk i designet, innovativt og som afspejlede hans egen personlighed. Med sin forkærlighed for skateboardmiljøet var Kasper ikke længe om at beslutte, at inspirationen skulle findes i skateboardet og i dets smukke kurver og udformning, og Kasper designede en prototype af og Board:Chair. 

I 2013 blev designet optimeret og raffineret i samarbejde med ligesindede ildsjæle og nordjyske møbelsnedkere, så Board:Chair i dag arkitektonisk hviler i sig selv, og I'M:Board Skateboard Furniture blev skabt.

Ud over en stor international som national efterspørgsel blev  I'M:Board i september 2014 kåret som Årets Nordjyske Iværksættervirksomhed på baggrund af den positive opstart.

"Det er gået rigtig stærkt, og vi er naturligvis ovenud lykkelige for den modtagelse, vi har fået fra både kunder og branchen som helhed. Vi glæder os meget til fremtiden, som kommer til at byde på mange nye og spændende udfordringer, samarbejdspartnere, forhandlere, sjove tiltag og nye designs og produkter, så stay tuned!", lyder det fra Kasper Bugge Møller.

Nyt spændende samarbejde
For at støtte op om udviklingen har I'M:Board Skateboard Furniture indgået et nyt tæt samarbejde med bySommer, og begge parter ser spændende muligheder for fremtiden.

Tanken er, at såvel Kasper Bugge Møller og Jesper Sommer, der står bag bySommer, hver især skal kunne arbejde og fokusere på det, de er bedst til.

”I'M:Board har siden dag ét været vores lille barn, som vi ønsker at værne om med stor omsorg og respekt. Vi har taget de udfordringer op, der har været hen ad vejen, og ind imellem også betalt prisen for at at gå egne veje", siger Kasper og tilføjer "I´M:Board var altid tænkt som en lille hyggelig DIY design virksomhed med pejs, kaffe, håndrullede cigaretter, savsmuld og tænke ud af boxen idéer. Jeg har mange kreative tanker og idéer, som jeg er sikker på, at bySommer kan bidrage med at finde den rette kurs på og få os ud i verden med."   

BySommer vil fremadrettet varetage eksempelvis lagerføring, salg, distribution, logistik, administration og markedsføring af I’M:Boards produkter, samt være behjælpelig med produktion/indkøb og på den måde skabe struktur i den til tider lidt flyvske kreative verden. I'M:Board kan derfor nu beskæftige sig med det, de er allerbedst til - nemlig at designudvikle og fokusere på selve brandet. 

"Vi ønsker at være 110 pct. tro over for vores eget brand, konceptet og ikke mindst vores kunder. Vi tror på, at bySommer kan være med til at formidle og kommunikere I'M:Board's brand og produkter i den rette ånd, og derved skabe et stærkt og troværdigt fundament. BySommer rummer mange stærke kvaliteter og kompetencer, som vi tror på kan bane vejen for et positivt samarbejde med spændende muligheder i fremtiden”, siger Jeppe Rask Viderup, der også er en del af I'M:Board Skateboard Furniture.

Kvalitet er vigtigt
I
'M:Board har for nylig valgt at optimere fremstillingsprocessen med ønsket om at højne både kvalitet, design og siddekomfort. Dette indebærer bl.a., at de anvendte skateboards nu består af syv lag bambus mod tidligere tre, lakeringsprocessen er optimeret i en mørkere tone så skateboardet bliver mere slidstærkt end førhen, og stolens vanger er håndbejdset, lakeret, efterslebet og lakeret igen. Kasper Bugge Møller fortæller endvidere, at der er en række nye prototyper og produkter på tegnebrættet, som I'M:Board glæder sig til at præsentere i den kommende fremtid sammen med Jesper Sommer, der har erfaring med møbelsalg i Trip Trap Denmark og Trip Trap Deutschland, ligesom han kan udnytte sit netværk fra gave- og interiørbranchen fra en stilling som salgsdirektør i Rikki Tikki

”I en verden, der reelt ikke har brug for flere nye produkter er det en stor opgave i sin markedsføring at komme ud i verden med sit budskab. Her har I`M:BOARD en unik mulighed, idet designet har et særpræg fra skateboardmiljøet, som mange har en relation til. Det er ikke os alle, der har evner på et skateboard, men mange af os er fra den tid, hvor fænomenet opstod, og historien heri - og de billeder vi alle har på nethinden - er en fantastisk vinkel for den markedsføring, der skal ske i salgsleddet”.    

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

29.02.2024Designbase.dk

Eksperimenterende glaskunst

28.02.2024Designbase.dk

Positivt boost på Light+Building

27.02.2024Designbase.dk

Pris for fremragende designinnovation

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

19.02.2024Designbase.dk

IKEA uniformer genanvendes i ny tekstilkollektion

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023