Mumitroldenes univers tilsat dansk design

Det forunderlige, fantastiske og fantasifulde Mumi-rige åbner sig op og tilsættes en god portion dansk design i Adexis nye serie skabt i samarbejde med designerduoen VE2. Det gælder eksklusive designprodukter; bl.a. en elkedel og en brødrister i keramik, hvor figurerne fra Tove Janssons barnlige univers er oversat til voksensprog.

Mumitroldene, Ninny og Lille My. Mumitroldenes univers har fået en kæmpe renæssance i den skandinaviske designverden. Nogle af de designelementer, der lanceres, er naturligt målrettet børnesegmentet, men der er også rigtig mange voksne mennesker, der holder af det skønne univers skabt af tegneseriernes Coco Chanel, svenske Tove Jansson. Netop derfor lancerer Adexi nu flere serier af Mumi produkter.

”Vi har designet seks produkter fordelt på tre forskellige serier. New Nordic, der er den eksklusive, stilrene serie, Romantic, der som navnet antyder, er lidt mere romantisk, sød og mere farverig samt en flot, stilren stålserie”, siger Allan Sørensen fra Adexi.
”Det er vigtigt at pointere, at det ikke er børn, man henvender sig til med de nye Moomin serier. Det er et børneunivers som er gjort voksent og eksklusivt”, siger Allan Sørensen.

Han fortæller videre, at udgangspunktet var at skabe produkter, der er klassiske i udtrykket, så man kan glæde sig over at se på dem i mange år. Samtidig er produkterne i New Nordic serien håndlavede. ”Faktisk lancerer vi verdens første brødrister, hvor det fulde produkt er lavet i keramik. Det har taget tre år at udvikle den, men nu er den klar til lancering”. I samme New Nordic serie findes også en elkedel, hvor en af Mumitroldene eller Lille My diskret titter frem.

Begge produkter i New Nordic serien er designet af det danske designstudio VE2, der har været med hele vejen fra design til produktion.
”Det har været en meget lang proces, da vi hele tiden har ønsket at ville lave noget unikt, men med en god portion jysk stædighed inde over, så er det hele lykkedes”, lyder det med stolthed fra Allan Sørensen.

Adexi, som har solgt småelektriske apparater til hele branchen i Skandinavien i mere end 30 år, har licensen til el-apparater med Mumi i hele Skandinavien samt UK, og planen er at udbygge med flere produkter i den kommende tid.

Bæredygtigheden er med
Adexi er primært kendt for sit store salg af småelektriske produkter produceret i stål og plast, så at arbejde med det organiske materiale, som keramikken er, er noget forholdsvis nyt.

”Med det bevæger vi os ind på mere bæredygtige materialer, og det understreger vi ved, at emballagen til alle Mumi-produkterne er designet af Tine Lautrup i et stilfuldt og feminint udtryk, og ikke mindst i en helt unik form, så emballagen efterfølgende kan genbruges til opbevaring”, lyder det.

Elkedlen har låg af træ, der kan skiftes ud alt efter, hvad de forskellige forhandlere i de respektive lande ønsker. Det være sig birketræ i Finland og f.eks. røget eg i Danmark.

Der er nok ingen tvivl om, at den typiske kunde er kvinde, men rigtig mange skandinaviske kvinder blev fanget af Mumi universet som børn, og de vil gerne bringe det videre i deres boligindretning i dag.

Faktisk fylder Mumi 75 år i 2020, hvor der planlægges særlige jubilæumsmodeller, og her i 2019 lanceres en ny tv-serie – The Moomin Valley - i 13 afsnit med bl.a. Rosamund Pike som Mumimor, Kate Winslet som Fru Fillyjonk og Bel Powley som Lille My.
”Mumi er blandt de hurtigst voksende brands i Skandinavien lige nu, og de asiatiske forbrugere har også fået øjnene op for det fantastiske univers. I både Sverige, Finland og Japan findes der Moomin caféer, hvor man med stor succes kan drikke sin latté med Mumimor eller Mumifar”, fortæller Allan og tilføjer, at man allerede har haft god respons på Mumi serierne fra forhandlerne i både Danmark og udland.

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Jacob Jensen rebrandes og genfortolkes

10.06.2024Brix Design A/S

Sponseret

Vigtigheden af en skarp kniv i køkkenet

06.06.2024Designbase.dk

Ny distributionsstrategi hos Microplane

27.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Sommerhygge På Terrassen

23.05.2024F&H Group A/S

Sponseret

Designklassiker fra Rosti fylder 70 år

14.05.2024FunNordic ApS

Sponseret

Ninja Airfryer til tops igen: Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023