Skab hyggelige oaser i uderummet

Livet rykker udenfor, når solen skinner. Her laver vi mad, her hygger vi os, og her lever vi. Det betyder, at vi i høj grad skaber rum i haven eller på altanen. Men havemøbler og med tilbehør, der skaber hygge; hynder, puder og belysning, stel til det smukke sommerbord og potter og krukker, der understøtter stilen. Men vi gør det ansvarligt og cirkulært.

Zone Denmarks nye Disc-serie. Både bord og stole kan slås sammen, så de fylder så lidt som muligt til den lille have eller altan. Foto: Zone Denmark

Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle det udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Dine kunder søger også at skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning, dekorationselementer til terrasse eller altan og meget mere. Derfor skal butikkerne være klar, når forårets første solstråler rammer.

Havemøblerne skal ikke kun være komfortable, men de skal også afspejle en personlig stil. Et havebord og stole i holdbart materiale som træ eller metal kan danne rammen omkring hyggelige sammenkomster og lækre udendørs måltider. Måske suppleret af en behagelig liggestol til en afslappende eftermiddagslur under solens varme stråler.

Men de små designelementer kan også gøre en stor forskel. Havemøblerne kan forvandles til bløde oaser med farverige og komfortable havehynder, og bløde puder og hynder i kontrastfarver eller mønstre kan tilføje et strejf af personlighed og skabe en ekstra dimension af hygge. 

FDB Møblers havemøbelserie Sammen. Foto: FDB Møbler

Når solen går ned, og stjernerne træder frem, er det tid til at skabe stemningsfuld belysning. Hængende lyskæder, lanterner eller solcelledrevne lamper kan give haven eller altanen en magisk glød, og lys i haven kan skabe en intim og romantisk stemning. 

Sommerens uderum er ikke kun et sted, hvor man nyder solen, men også et sted, hvor minder skabes og hygge deles. Ved at omfavne komfortable havemøbler, bløde hynder, stemningsfuld belysning og dekorative elementer kan dine kunder skabe et udendørs paradis, der inviterer til afslapning og socialt samvær. 

"Responsible Gardens"

”Den grønne industri bærer et ansvar i forhold til den rolle, haven spiller i samfundet. Det gælder ressourcebesparende havearbejde, ansvarligt producerede haveprodukter, lavemissionsgrillteknologier, klimavenlig havepleje og kunstvanding.

"Jo mere ansvarligt vi behandler private, grønne områder, jo mere sociale og personligt relevante bliver vores haver, altaner og terrasser. Det er vores to-do-liste for de kommende år”, siger Stefan Lohrberg fra spoga + gafa.
Haven har mange funktioner: Det er et område til fritidsaktiviteter, et mødested for familie og venner samt et rekreativt område og et retrætested. 

Rosendahl Design Groups Soft Spot Solar lampe til de hyggelige aftener. Foto: Rosendahl Design Group

Udendørsarealer skal designes, så de passer til alle generationer og til alle disse aktiviteter, og udendørs livet skal være så behageligt som muligt for unge og gamle. Udendørsmøbler, parasoller eller haveredskaber, der er funktionelt optimeret, og som er nemme at betjene, erobrer dermed uderummet, og ansvarligt design gør livet i haven lettere.

Ergonomisk formede siddemøbler, solsenge, planteborde til børn eller modulsofaer, der kan sammensættes, så de passer til kravene og budgettet, er blot nogle eksempler på ekstra komfort udendørs.

Samtidig præges friluftslivet af en ny naturlighed. Havemøbler med afrundede, organiske former og skabt af naturlige, genvoksende råmaterialer som rotting, bambus eller ægte træ giver terrasser og altaner en autentisk karakter. Metal eller plast forbedres ofte af naturlige materialer med et varmt udseende. 

Råt grillbestik og tallerkener fra Holm. Foto: Holm

Græsser og planter, bier og sommerfugle er populære motiver til havetilbehør, for eksempel på puder, tæpper eller lamper. Lodrette plantesystemer forvandler selv de mindste altaner til grønne udendørs oaser, mens frodige hængende planter genopliver indvendige rum.

For at bekæmpe klimaforandringerne og deres konsekvenser gentænkes håndteringen af vand i haven også. Med henblik på ekstreme vejrfænomener som igangværende tørke dyrkes i stigende grad planter, der er lette at dyrke, og som er mere varmebestandige. Når der ikke er regelmæssig nedbør, viser digitalt styrede vandingssystemer, der sparer vand, og biologisk vandbehandling sig ud over vandbesparende anlæg at være fremadrettede løsninger. 

Zone Denmark lancerer FIREFLY - en lanterne-serie, der fos både med LED-lys og til stearinlys. Foto: Zone Denmark

Krukker og potter hører sig til, når der skal skabes hygge uden døre. Fra Bergs Potter. Foto: Bergs Potter

Blomus Kiva-serien i malet metal. Foto: Blomus

Udendørs belysning fra Det gamle apotek. Foto: Det gamle apotek

En funktionel foderautomat til havens småfugle fra Eva Solo. Foto: Eva Solo

Krukker og lanterne fra Moodfolk. Foto: Moodfolk

Et vindspil er indbegrebet af sommerhygge i haven og på altanen. Fra Ib Laursen. Foto: Ib Laursen

FDB Møblers serie Sammen. Foto: FDB Møbler

Eva Solos Radiant lampe. Foto: Eva Solo

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Indret sommerens uderum

Velkommen til sommerens oase af hygge og stil! Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle dit udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Lad os udforske, hvordan dine kunder kan skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning og dekorationselementer til terrasse eller altan.

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar til en ren og velplejet udendørssæson

18.03.2024Designbase.dk

Skab hyggelige oaser i uderummet

18.03.2024Designbase.dk

Det udendørs er ”in”

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gør lange sommeraftner lidt lunere og langt hyggeligere

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Oplev glæden ved at dyrke grønsager i haven

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nyhed fra FDB Møbler: Sammen-serien bliver udvidet med et skønt, rundt havebord

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023