Skab hyggelige oaser i uderummet

Livet rykker udenfor, når solen skinner. Her laver vi mad, her hygger vi os, og her lever vi. Det betyder, at vi i høj grad skaber rum i haven eller på altanen. Men havemøbler og med tilbehør, der skaber hygge; hynder, puder og belysning, stel til det smukke sommerbord og potter og krukker, der understøtter stilen. Men vi gør det ansvarligt og cirkulært.

Zone Denmarks nye Disc-serie. Både bord og stole kan slås sammen, så de fylder så lidt som muligt til den lille have eller altan. Foto: Zone Denmark

Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle det udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Dine kunder søger også at skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning, dekorationselementer til terrasse eller altan og meget mere. Derfor skal butikkerne være klar, når forårets første solstråler rammer.

Havemøblerne skal ikke kun være komfortable, men de skal også afspejle en personlig stil. Et havebord og stole i holdbart materiale som træ eller metal kan danne rammen omkring hyggelige sammenkomster og lækre udendørs måltider. Måske suppleret af en behagelig liggestol til en afslappende eftermiddagslur under solens varme stråler.

Men de små designelementer kan også gøre en stor forskel. Havemøblerne kan forvandles til bløde oaser med farverige og komfortable havehynder, og bløde puder og hynder i kontrastfarver eller mønstre kan tilføje et strejf af personlighed og skabe en ekstra dimension af hygge. 

FDB Møblers havemøbelserie Sammen. Foto: FDB Møbler

Når solen går ned, og stjernerne træder frem, er det tid til at skabe stemningsfuld belysning. Hængende lyskæder, lanterner eller solcelledrevne lamper kan give haven eller altanen en magisk glød, og lys i haven kan skabe en intim og romantisk stemning. 

Sommerens uderum er ikke kun et sted, hvor man nyder solen, men også et sted, hvor minder skabes og hygge deles. Ved at omfavne komfortable havemøbler, bløde hynder, stemningsfuld belysning og dekorative elementer kan dine kunder skabe et udendørs paradis, der inviterer til afslapning og socialt samvær. 

"Responsible Gardens"

”Den grønne industri bærer et ansvar i forhold til den rolle, haven spiller i samfundet. Det gælder ressourcebesparende havearbejde, ansvarligt producerede haveprodukter, lavemissionsgrillteknologier, klimavenlig havepleje og kunstvanding.

"Jo mere ansvarligt vi behandler private, grønne områder, jo mere sociale og personligt relevante bliver vores haver, altaner og terrasser. Det er vores to-do-liste for de kommende år”, siger Stefan Lohrberg fra spoga + gafa.
Haven har mange funktioner: Det er et område til fritidsaktiviteter, et mødested for familie og venner samt et rekreativt område og et retrætested. 

Rosendahl Design Groups Soft Spot Solar lampe til de hyggelige aftener. Foto: Rosendahl Design Group

Udendørsarealer skal designes, så de passer til alle generationer og til alle disse aktiviteter, og udendørs livet skal være så behageligt som muligt for unge og gamle. Udendørsmøbler, parasoller eller haveredskaber, der er funktionelt optimeret, og som er nemme at betjene, erobrer dermed uderummet, og ansvarligt design gør livet i haven lettere.

Ergonomisk formede siddemøbler, solsenge, planteborde til børn eller modulsofaer, der kan sammensættes, så de passer til kravene og budgettet, er blot nogle eksempler på ekstra komfort udendørs.

Samtidig præges friluftslivet af en ny naturlighed. Havemøbler med afrundede, organiske former og skabt af naturlige, genvoksende råmaterialer som rotting, bambus eller ægte træ giver terrasser og altaner en autentisk karakter. Metal eller plast forbedres ofte af naturlige materialer med et varmt udseende. 

Råt grillbestik og tallerkener fra Holm. Foto: Holm

Græsser og planter, bier og sommerfugle er populære motiver til havetilbehør, for eksempel på puder, tæpper eller lamper. Lodrette plantesystemer forvandler selv de mindste altaner til grønne udendørs oaser, mens frodige hængende planter genopliver indvendige rum.

For at bekæmpe klimaforandringerne og deres konsekvenser gentænkes håndteringen af vand i haven også. Med henblik på ekstreme vejrfænomener som igangværende tørke dyrkes i stigende grad planter, der er lette at dyrke, og som er mere varmebestandige. Når der ikke er regelmæssig nedbør, viser digitalt styrede vandingssystemer, der sparer vand, og biologisk vandbehandling sig ud over vandbesparende anlæg at være fremadrettede løsninger. 

Zone Denmark lancerer FIREFLY - en lanterne-serie, der fos både med LED-lys og til stearinlys. Foto: Zone Denmark

Krukker og potter hører sig til, når der skal skabes hygge uden døre. Fra Bergs Potter. Foto: Bergs Potter

Blomus Kiva-serien i malet metal. Foto: Blomus

Udendørs belysning fra Det gamle apotek. Foto: Det gamle apotek

En funktionel foderautomat til havens småfugle fra Eva Solo. Foto: Eva Solo

Krukker og lanterne fra Moodfolk. Foto: Moodfolk

Et vindspil er indbegrebet af sommerhygge i haven og på altanen. Fra Ib Laursen. Foto: Ib Laursen

FDB Møblers serie Sammen. Foto: FDB Møbler

Eva Solos Radiant lampe. Foto: Eva Solo

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Indret sommerens uderum

Velkommen til sommerens oase af hygge og stil! Når solen varmer, og dagene bliver længere, er det tid til at forvandle dit udendørs rum til en sand perle af komfort og skønhed. Lad os udforske, hvordan dine kunder kan skabe den perfekte atmosfære med havemøbler, smukke havehynder, udendørs belysning og dekorationselementer til terrasse eller altan.

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

21.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Bæredygtige valg kan betyde at man må være tålmodig

16.05.2024EVA SOLO

Sponseret

Lysende kunstværker

14.05.2024Designbase.dk

Grill og udekøkkener på årets spoga+gafa

20.03.2024Designbase.dk

Spoga+gafa 2024: Rekordmange udstillere på årets messe

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig pleje til havens møbler

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar til en ren og velplejet udendørssæson

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023