Stockholm Furniture & Light Fair: nyt messelayout – nye muligheder

For ikke mindre end 70. gang byder Stockholm Furniture & Light Fair indenfor til februar 2020 og det fejrer messen med et helt nyt messe- og hallayout. Derudover byder messen særligt velkommen til udstillere med et bæredygtigt fokus, og både Designbaren og Greenhouse kommer i hænderne på unge og eksperimenterende designkræfter.

Wang & Söderström har fået til opgave at iscenesætte Greenhouse. .

Bæredygtighed er i fokus når Stockholm Furniture & Light Fair 2020 præsenterer en lang række innovative virksomheder med en klar miljøprofil. Blandt andre Baux, Blå Station, Bolon, Kvadrat, Källemo, Lammhults, Swedese, Vestre, Zero – de har alle fået international opmærksomhed takket være deres konsekvente miljøarbejde. Dette koncentrat af miljøbevidste designfirmaer gør Stockholm Furniture & Light Fair til et unikt mødested, mener projektleder Cecilia Nyberg: ”Sammen udgør disse udstillere en enorm videns platform. Deres kollektioner er som et opslagsværk over de seneste års innovationer inden for bæredygtighed. At se hvordan de ansporer hinanden, hvordan de skubber miljøtænkning videre og længere for hvert år, er fantastisk.”


Messen byder desuden på et nyt hallayout for at imødekomme forandringer og tendenser i branchen, og for at kunne få plads til endnu flere virksomheder med det bedste inden for skandinavisk møbel- og belysningsdesign.


”Efterhånden som antallet af virksomheder, der ønsker at vise møbler i et offentligt miljø med fokus på design, øger vi området Design & Contract Market, der tidligere var placeret i hal B til nu at være i hal C. Flytningen giver plads til flere virksomheder, som sammen med alle eksisterende udstillere bidrager til at styrke Stockholm Furniture & Light Fairs position som verdens førende mødested for skandinavisk design”.

Guest of Honour
Til februar 2020 er Guest of Honour det
londonbaserede designstudie Doshi Levien. Bag designstudiet står Nipa Doshi og Jonathan Levien og med flere prisværdige designs på CV’et er de internationalt anerkendte for på ypperste vis at kombinere kultur, teknologi, industrielt design og ægte kunsthåndværk. Doshi Leviens designs er intellektuelle og legende, og det der adskiller dem fra andre, er deres måde at bearbejde farve, materiale og form i deres værker på linje med deres evne til at overføre omhyggeligt udarbejdede designideer fra skitse til produktion.

Design og mad fusion
Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair skal denne gang skabes af den eksperimenterende designer Fredrik Paulsen. Designbaren er placeret i Victoriahallen, der ligger til venstre for indgangshallen, og her skal en designudstilling og en toprestaurant fusioneres med scenen for Stockholm Design & Architecture Talks. Udtrykket bliver Tivoli-inspireret, lyder det fra den uortodokse designer Fredrik Paulsen. Mens menuen denne gang bliver sammensat af kokkene bag pop-up restauranten Garba, Marion Ringborg og Linn Söderström.


”Stockholm kan godt være trist i februar, så jeg vil transportere de besøgende til drømmende steder. Jeg har undersøgt den franske rivieras promenade, barer på de Baleariske Øer, Las Vegas’ kasinoer og forlystelsesparker, som Coney Island. Jeg vil gerne designe et mødested, hvor folk føler sig velkomne og inspireret”, udtaler Fredrik Paulsen.


På scenen byder Stockholm Design & Architecture Talks på et omfattende program med 40 events og med knap 100 medvirkende er det Skandinaviens ledende diskussionsplatform for design og arkitektur.


”Det er vores mest dynamiske og varierede program nogensinde”, slår projektleder Ulrika Kjellström Attar fast.

Greenhouse goes digital
Som altid er Greenhouse, hvor designskolerne og up coming talenter udstiller, en populær destination på messen. Til februar har den digitalt visionære design- og kunstduo Wang & Söderström fået til opgave at iscenesætte udstillingsområdet. Det kommer til udtryk i form af en specialdesignet indramning, ca. 120 meter lang og 3,5 meter høj, og bliver en kombination af digitale skærme og store billeder.


”Vores ambition er at skabe et miljø, der kombinerer det futuristiske og det nutidige, det digitale og det fysiske. Ideen er at projicere digitale gengivelser af naturlige objekter, bevægelige sekvenser, der understreger vildskab og vækst. Vi ønsker, at det skal føles uvirkeligt, men alligevel ægte. Ikke fuldt defineret. Ligesom designerne, der udstiller i Greenhouse”, forklarer Københavnsbaserede Anny Wang og Tim Söderström.

Stockholm Design Week
Som vanligt spiller byen bold med messen og under initiativet Stockholm Design Week bydes der på talrige events på tværs af byen i dagene 3.-9. februar 2020. Der er altså masser at glæde sig til når februar nærmer sig.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

10.06.2024Designbase.dk

Kolon og ByLogstrup i nyt samarbejde

07.06.2024Designbase.dk

Synergi mellem to designuniverser

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

10.05.2024Designbase.dk

Takt har underskud for femte år i træk

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023