Stockholm Furniture & Light Fair: nyt messelayout – nye muligheder

For ikke mindre end 70. gang byder Stockholm Furniture & Light Fair indenfor til februar 2020 og det fejrer messen med et helt nyt messe- og hallayout. Derudover byder messen særligt velkommen til udstillere med et bæredygtigt fokus, og både Designbaren og Greenhouse kommer i hænderne på unge og eksperimenterende designkræfter.

Wang & Söderström har fået til opgave at iscenesætte Greenhouse. .

Bæredygtighed er i fokus når Stockholm Furniture & Light Fair 2020 præsenterer en lang række innovative virksomheder med en klar miljøprofil. Blandt andre Baux, Blå Station, Bolon, Kvadrat, Källemo, Lammhults, Swedese, Vestre, Zero – de har alle fået international opmærksomhed takket være deres konsekvente miljøarbejde. Dette koncentrat af miljøbevidste designfirmaer gør Stockholm Furniture & Light Fair til et unikt mødested, mener projektleder Cecilia Nyberg: ”Sammen udgør disse udstillere en enorm videns platform. Deres kollektioner er som et opslagsværk over de seneste års innovationer inden for bæredygtighed. At se hvordan de ansporer hinanden, hvordan de skubber miljøtænkning videre og længere for hvert år, er fantastisk.”


Messen byder desuden på et nyt hallayout for at imødekomme forandringer og tendenser i branchen, og for at kunne få plads til endnu flere virksomheder med det bedste inden for skandinavisk møbel- og belysningsdesign.


”Efterhånden som antallet af virksomheder, der ønsker at vise møbler i et offentligt miljø med fokus på design, øger vi området Design & Contract Market, der tidligere var placeret i hal B til nu at være i hal C. Flytningen giver plads til flere virksomheder, som sammen med alle eksisterende udstillere bidrager til at styrke Stockholm Furniture & Light Fairs position som verdens førende mødested for skandinavisk design”.

Guest of Honour
Til februar 2020 er Guest of Honour det
londonbaserede designstudie Doshi Levien. Bag designstudiet står Nipa Doshi og Jonathan Levien og med flere prisværdige designs på CV’et er de internationalt anerkendte for på ypperste vis at kombinere kultur, teknologi, industrielt design og ægte kunsthåndværk. Doshi Leviens designs er intellektuelle og legende, og det der adskiller dem fra andre, er deres måde at bearbejde farve, materiale og form i deres værker på linje med deres evne til at overføre omhyggeligt udarbejdede designideer fra skitse til produktion.

Design og mad fusion
Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair skal denne gang skabes af den eksperimenterende designer Fredrik Paulsen. Designbaren er placeret i Victoriahallen, der ligger til venstre for indgangshallen, og her skal en designudstilling og en toprestaurant fusioneres med scenen for Stockholm Design & Architecture Talks. Udtrykket bliver Tivoli-inspireret, lyder det fra den uortodokse designer Fredrik Paulsen. Mens menuen denne gang bliver sammensat af kokkene bag pop-up restauranten Garba, Marion Ringborg og Linn Söderström.


”Stockholm kan godt være trist i februar, så jeg vil transportere de besøgende til drømmende steder. Jeg har undersøgt den franske rivieras promenade, barer på de Baleariske Øer, Las Vegas’ kasinoer og forlystelsesparker, som Coney Island. Jeg vil gerne designe et mødested, hvor folk føler sig velkomne og inspireret”, udtaler Fredrik Paulsen.


På scenen byder Stockholm Design & Architecture Talks på et omfattende program med 40 events og med knap 100 medvirkende er det Skandinaviens ledende diskussionsplatform for design og arkitektur.


”Det er vores mest dynamiske og varierede program nogensinde”, slår projektleder Ulrika Kjellström Attar fast.

Greenhouse goes digital
Som altid er Greenhouse, hvor designskolerne og up coming talenter udstiller, en populær destination på messen. Til februar har den digitalt visionære design- og kunstduo Wang & Söderström fået til opgave at iscenesætte udstillingsområdet. Det kommer til udtryk i form af en specialdesignet indramning, ca. 120 meter lang og 3,5 meter høj, og bliver en kombination af digitale skærme og store billeder.


”Vores ambition er at skabe et miljø, der kombinerer det futuristiske og det nutidige, det digitale og det fysiske. Ideen er at projicere digitale gengivelser af naturlige objekter, bevægelige sekvenser, der understreger vildskab og vækst. Vi ønsker, at det skal føles uvirkeligt, men alligevel ægte. Ikke fuldt defineret. Ligesom designerne, der udstiller i Greenhouse”, forklarer Københavnsbaserede Anny Wang og Tim Söderström.

Stockholm Design Week
Som vanligt spiller byen bold med messen og under initiativet Stockholm Design Week bydes der på talrige events på tværs af byen i dagene 3.-9. februar 2020. Der er altså masser at glæde sig til når februar nærmer sig.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

01.02.2024Designbase.dk

Design Collection flytter Ro Collection aktiviteterne til Silkeborg

11.01.2024Witt

Sponseret

by KlipKlap præsenterer endnu et multifunktionelt børnemøbel – KK Play Fold

15.12.2023Designbase.dk

Eva Solo køber PLEASE WAIT to be SEATED

14.12.2023Designbase.dk

FDB Møbler relancerer foldestol tegnet i 1978

04.12.2023Designbase.dk

Alle har brug for et mentalt re-load

16.11.2023F&H Group A/S

Sponseret

Lys i efterårsmørket fra Villa Collection Denmark

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023