TWO GENERATIONS by Sinnerup

Tøjkollektionen Two Generations er skabt af Lisbeth Skov Sinnerup og Silke Renée Skov Sinnerup, der er mor og datter. De har udviklet deres første tøjkollektion sammen med udgangspunkt i deres fælles passion for ridesporten og naturen og et ønske om at skabe langtidsholdbar mode.

16.03.2021

Sponseret

Sinnerup

Créton fejrer 25 års jubilæum
Det er ikke kun livsstilsuniverset Sinnerup, der fejrer jubilæumsår i 2021, det gør også det danske modebrand Créton. For udover direktør Lars Sinnerup er også hustruen Lisbeth Skov Sinnerup, chefdesigner af Créton, og datteren Silke Renée Skov Sinnerup, smykkedesigner af Silke Renée Jewelry, med til at gøre familievirksomheden til noget helt særligt med eget design på hylderne.

I 25 år har danske Créton skabt designertøj til kvinder, siden produktudvikler og modedesigner Lisbeth Skov Sinnerup lancerede sin første kollektion i 1996. Det har fået mor og datter i Sinnerup-familien til at markere jubilæumsåret med deres første modebrand, som de lancerer sammen - Two Generations by Sinnerup.

Den gode kvalitet
Brandet er udviklet i tråd med Crétons filosofi om at skabe designs til hverdagsbrug i meget høj kvalitet og de bedste materialer, så hvert item kan holde sæson efter sæson.

Two Generations består af tidløse klassikere med et skævt twist til hverdags-garderoben, der forenkler spørgsmålet om 'what to wear' uden at gå på kompromis med muligheden for en personlig stil. Kollektionen er skabt med fokus på naturmaterialer, hvor særligt økologisk bomuld, bomuld og skind bliver anvendt.

En fælles passion
Tøjkollektionen bærer særligt præg af flere sports- og naturreferencer, da Lisbeth og Silke Renée sammen deler en passion for ridesport og naturen og har en vision om at skabe langtidsholdbar mode med fokus på naturlige materialer med minimal effekt på miljøet. Inspirationen fra naturen viser sig særligt gennem naturprints og i farvepaletten, der består af nedtonede brunlige og grønlige nuancer, hvor også stærke kontrastfarver går ind og dominerer.

Den fælles passion for heste og ridning startede tidligt, for allerede da Silke Renée var 3 år gammel, havde hun et ønske om at begynde at ride - til stor glæde for Lisbeth, der selv havde en kærlighed for ridesporten. Først blev det på islændere ude i naturen og senere til dressurundervisning og egen pony, som Silke Renée red op til landsplanniveau på 4 år.

“Det er blevet til mange gode timer sammen i denne sport og i naturen på hesteryg. Der er blevet snakket, grinet og grædt, når vi har turneret rundt til stævner i hele landet.” - Lisbeth.

To generationer
Både Lisbeth og Silke Renée har designblod i årene og uddannelser indenfor design, og som mor og datter med et ben i hver generation - Silke Renée som ung innovativ designer og Lisbeth med 30 års erfaring og viden om alle do's and dont's - har de gjort det muligt at skabe noget helt unikt sammen.

Vejen til Two Generations startede allerede, da Lisbeth som lille lånte sin mors symaskine og begyndte at lave indkøbsnet i bomuld med forskellige stingmønstre, som familiemedlemmer købte af hende. Senere blev indkøbsnettet skiftet ud med tøj, der skulle designes til weekendens fester eller til familien.

Lysten til at designe, sy og være kreativ kommer ikke fra fremmede. Lisbeth kommer nemlig fra en familie, der har symaskineolie i årene og er selvstændige. Hendes far er uddannet og selvstændig finmekaniker, der købte, solgte og reparerede strikke- og symaskiner, mens hendes mor var en dygtig herre-og damefrisør. Kreativiteten og lysten til at skabe fik hun altså fra dem begge, hvilket førte til, at hun som 22 årig startede på Teko, blev uddannet designer og i 1996 startede sit eget mærke i Sinnerup.

Også Silke Renée på 24 år er vokset op med en kreativitet og interesse for design og produktudvikling - særligt i kraft af Sinnerup butikkerne og Créton som altid har været en del af hendes liv. Allerede for ti år siden begyndte hun at hjælpe til i butikkerne en gang om ugen, og da hun var gammel nok, ekspederede hun også kunderne. Da hun senere færdiggjorde HHX, blev det til tre gode år i flere af Sinnerups tøjafdelinger, og i sommeren 2019 startede hun på VIA Design studiet med speciale i design.

Silke Renées passion for at designe og udvikle sit eget formsprog er kun blevet større, hvilket førte til, at hun i 2019, i en alder af kun 22 år, lancerede sin første smykkekollektion Silke Renée Jewelry, som hun har designet med inspiration i hverdagens arkitektur.

“Design og mode har altid været en del af mit liv, og jeg elsker at få ideer og skabe. Jeg er vokset ind i den her verden og fået kreativiteten fra min mor og handelsgenet fra min far. Jeg startede allerede med at hjælpe i Sinnerup butikkerne, da jeg var 13 år gammel, så jeg kan ikke forestille mig en verden uden kreativiteten og lysten til at udvikle.” – Silke Renée.

En grønnere målsætning
Two Generations er dog ikke kun skabt med inspiration i ridesporten og naturen, men også med en vision om at passe bedre på kloden gennem langtidsholdbart tøj, der kan hives frem fra skabet år efter år. Det har nemlig været vigtigt for Lisbeth og Silke Renée at skabe en tøjkollektion ud fra en så grøn og ærlig målsætning som muligt:

“Vi bestræber os på, som hos Créton, at de materialer, vi anvender, er gode og gerne naturmaterialer. Vi har en målsætning om at bruge så mange bæredygtige fibre, som vi kan for at skåne naturen. Vi undgår helst kunststoffer, men til nogle ting er det dog en nødvendighed at anvende lidt for at opnå den rette holdbarhed, pasform eller det rette look. I vores størrelse er det svært at gå den helt bæredygtige vej hurtigt, men vigtigst er det, at man tager stilling og gør noget, der hvor man kan.” - Lisbeth.

Two Generations er derfor udviklet med fokus på materialer i god kvalitet, høj komfort og stor grad af funktionalitet, der muliggør at style tøjet på flere måder. Kollektionen bærer af samme årsag præg af en æstetisk holdbarhed, der holder længere end til den næste modesæson.

“Vi bruger altid lamme- og fåreskind til vores skindtøj og koskind til vores tasker. Det er holdbart og kan pudses op, så det ser nyt ud igen og igen selv efter flere års brug.” - Lisbeth

Two Generations bliver udviklet i Virklund ved Silkeborg, hvor det formgives og konstrueres fra bunden.

08.06.2023Sinnerup

Sponseret

De 5 vigtigste tips til at give din terrasse eller altan nyt liv

01.06.2022Sinnerup

Sponseret

INSPIRATION TIL TERRASSE INDRETNING

30.05.2022Sinnerup

Sponseret

Musthaves til sommerens begivenheder

27.05.2022Sinnerup

Sponseret

Arkitekttegnede møbler

01.03.2022Sinnerup

Sponseret

Kig ind hos Stephanie

26.02.2022Sinnerup

Sponseret

Colourful Spring - indret med farver

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023