Vi har været på en vild rejse

Da Ronni Gol for 25 år siden etablerede LIGHT-POINT havde han ingen forestilling om, at virksomheden i dag ville være nået dertil, hvor den er. For to år siden ansatte Ronni en designchef, man eksporterer belysning til 20 lande, og har en ambition om konstant nytænkning og videreudvikling.

For at fejre 25-års-jubilæet har LIGHT-POINT lanceret en kollektion udført i roseguld, som kontrast til deres ellers stilrene DNA: ”Vi ønskede at lancere en kollektion i en helt ny farve, og dermed tilføje en ny dimension til vores univers”, lyder det..

”Jeg har en ambition om, at vi hele tiden skal kunne overgå os selv. Hele tiden at gøre tingene lidt bedre, udvikle lidt mere og være lidt mere innovative”. Det siger LIGHT-POINT's CEO Ronni Gol, der i år kan fejre, at det er 25 år siden, han greb muligheden for at skabe et produkt helt fra bunden, og dermed skubbe til grænserne for, hvad belysning er. ”Vi skal ikke kun tænke på form og funktion, men i stedet også tage højde for, hvordan vores produkter kan tilføre noget ekstra til et miljø – hvad enten det er indendørs eller udendørs”, siger han.
Ronni er vokset op med iværksættergenet i blodet, og samtidig brænder han for handel. I begyndelsen var LIGHT-POINT distributør af lamper fra blandet andet Italien. Men utilfredsstillende kvalitet og produkter, der ikke levede op til virksomhedens krav, gjorde at Ronni valgte i stedet at udvikle produkterne selv. Både for at sikre bedre kvalitet, men også for at kunne tage styring på designet af produkterne.


Siden starten for 25 år siden, er der sket en del. I 2019 ansatte Ronni den britiske designer Nital Patel til at lede designafdelingen i en international retning, og inden for de seneste to år, har LIGHT-POINT vundet hele fire Red Dot Awards for deres designs. Forleden modtog man hele to IF Awards, ligesom man har vundet Børsens Gazelle-pris i perioden 2016-2018.


”Vi har været på en vild rejse med kvaliteten som drivkraft, for vi vil ikke være en del af en flok, vi vil gå forrest. Vi ser på elektronikken, IoT-styring og smartstyring og vi føler, vi har noget at tilbyde markedet”.
Det er vigtigt for Ronni, at LIGHT-POINT's produkter kan bruges såvel i private hjem som i erhvervsindretninger, men udgangspunktet er industrielt design. ”Vi innoverer til erhvervslivet, og så skaber vi en hjemmeversion”.
I dag har LIGHT-POINT over 20 agenter i Europa, og man står selv for salget i Skandinavien. Der findes forhandlere i hele Danmark, fra Illums Bolighus og Johannes Fog, til Lysmesteren, Lyspunkt- og Elsalg-kæderne, møbelhuse, designbutikker og køkkenbutikker.  ”Vores forhandlere er specialvarehandlen, for det er vigtigt for os, at forbrugerne kan få den rigtige rådgivning”.

Vi vil overraske markedet
Ronnis mål er hele tiden at overraske markedet med nye designs i nye fortolkninger. Det er så at sige ikke nok med en ny farve. Der skal mere til. ”Vi stiller krav til os selv, som forbrugerne stiller krav til leverandørerne”.
Han beskriver selv designet som industrielt med et rent udtryk. Det, der kendetegner dansk design, kendetegner også LIGHT-POINT. ”Det er også der, min egen smag ligger; i det rene, simple, lækre og enkle”.
For et par år siden valgte Ronni at ansætte designeren Nital Patel til at lede designafdelingen. ”Jeg er ikke designer, så jeg havde brug for en stærk profil, der kunne fintune kollektionen og tage brandet til det næste niveau. Siden Nital kom til, har LIGHT-POINT vundet hele fire Red Dot Design Awards og to IF Awards, og selvom Ronni ikke tidligere brugte krudt på priser, ser han det som en anerkendelse af, at brandet er et af de stærkeste i branchen, og det bruger han i markedsføringen.


”Hr. og fru Jensen er nok lidt ligeglade, men på de tysksprogede markeder betyder det noget. Her kigger man lidt ekstra, når et produkt har fået en anerkendelse, og på contractmarkedet betyder det også noget, og så giver det ikke mindst et smil på læben”, lyder det fra Ronni, og Nital tilføjer:

”Red Dot Design og IF Design Award er en validering og anerkendelse af vores internationale designkvalitet, og vi er naturligvis ydmyge over allerede at have modtaget seks priser i løbet af to år. Priserne er også en anerkendelse af, at designet er unikt og ”one of a kind” i segmentet, og jeg tror på, at anerkendelsen indgår i købernes beslutningsproces”.

Hvor man i Danmark har rigtig godt fat i markedet, er LIGHT-POINT i udlandet det, Ronni selv kalder en ”lille fisk”. ”Men vi kan mærke, vi får bedre og bedre fat i specielt de tysktalende lande, men også i Italien og Frankrig. Næst står Australien, Asien og USA på programmet, men Ronni erkender også, at det bliver en stor mundfuld.


”Men skal vi have succes, skal vi ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vi skal hele tiden præstere bedre, og vi skal bruge materialer og komponenter, der holder”. For at understrege det, gives der i øvrigt syv års garanti på produkterne.
Nital Patel beskriver som Ronni stilen som et rent, ultramoderne design.
“Vores design-DNA er en fusion af det danske design, der er en konstant inspirationskilde, når det gælder håndværk, æstetik, farver og materialer, og det internationale design, der byder på lineære indtryk af vægtløshed og brugen af glas og stål”. Og han slår fast, at den kendetegnende ultramoderne stil vil fortsætte med at folde sig ud over de kommende år in-house og i form af strategiske designsamarbejder med eksterne designere.


Vi har aldrig haft det bedre 
LIGHT-POINT har som alle andre været mærket af coronakrisen. ”I marts 2020 gik vi 30-35 procent tilbage, men så vendte det heldigvis, og vi så en eksplosiv efterspørgsel på produkterne, og det fortsatte året ud. Da alt lukkede ned i januar og februar, satte det naturligvis også pres på os. Men vi har ramt langt over vores budget, og det er vi glade for. Vi er nået flot i mål”, fastslår Ronni.
Han ser stort potentiale for nytænkning i tiden, der kommer. ”Der kommer nok ikke til at ske så meget på lyskilderne fremadrettet, men der er mange andre muligheder. Produkterne kan blive mindre, udformes anderledes, der kan ske noget med designet og funktionaliteten. Det handler om hele tiden at udfordre både materialer og farver, og vi er slet ikke løbet tør endnu”.
20-års jubilæumsserien var en serie i guld, så ganske passende er 25-års jubilæumsserien udført i rosegold – en dyb, mørk næsten kobberagtig nuance, og Ronni lover, at der fremadrettet vil være flere farver i kollektionen.

Flagskibsbutik i international kaliber
Mange kender LIGHT-POINT fra deres flagskibsbutik, der er placeret på Gothersgade i indre København. Det ikoniske showroom har i mange år været en destination for internationale lampedesigns og er blevet en fast del af gadebilledet.
I 2019 gennemgik flagskibsbutikken en gennemgribende renovering, hvor LIGHT-POINT indførte et nyt, internationalt udtryk og samtidigt udvidede showroomet med yderligere 400 kvadratmeter.


I dag tæller virksomhedens showroom 800 kvadratmeter i hjertet af København. Her fusioneres dansk design med international innovation, og udstillingen skifter løbende for konstant at kunne inspirere besøgende.

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

10.07.2024Designbase.dk

FDB Møbler i nyt samarbejde med Linolie og Pigment

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023