Årets farve er et umage par

“En sammensætning af farver, der formidler et vedvarende og opløftende budskab om styrke og håb”. Sådan beskriver Pantone selv den farveduo, de netop har kåret som dette års Pantone Color of the Year. En farvekombination, der skal afspejle den tid, vi befinder os i netop nu.

“Pantone 17-5104 Ultimate Gray” og “Pantone 13-0647 Illuminating” er navnene på de to farver, Pantone har besluttet sig for, skal repræsentere 2021 - to selvstændige farver, der kommer sammen i en atypisk, tankevækkende kombination.
Illuminating er en lys og munter gul, der funkler med livlighed – en varme, der er som gennemsyret af solens energi. Ultimate Gray leder tankerne hen på strandens småsten og naturen, hvis forvitrende udseende beviser evnen til at modstå tiden selv. Farven, der symboliserer jordens solide elementer, giver følelser af ro, stabilitet og modstandsdygtighed.


“Sammensætningen af den vedholdende Ultimate Gray og den levende Illuminating udtrykker et positivt og modigt budskab. Praktisk men på samme tid varmende og optimistisk – dette er en farvekombination, der gør os standhaftige og giver os håb”, fortæller Leatrice Eiseman, CEO hos Pantone Color Institute, der i Skandinavien repræsenteres af Colour House i Göteborg.


Budskabet med det umage farvepar står derfor klart. At synliggøre balancegangen mellem usikkerheden og troen på fremtiden i en tid med en verdensomspændende epidemi.
“The Pantone Color of the Year repræsenterer det, der finder sted i vores verden lige nu. Og som samfundet anerkender farver som en værdifuld kommunikationsform, og en måde at symbolisere tanker og idéer på, har flere designere og brands omfavnet farver som et sprog, der engagerer og forbinder”, siger vicepræsident hos Pantone Color Institute, Laurie Pressman.


Pantone anbefaler også at lade Ultimate Gray og Illuminating tale sit sprog i indretningen. Duoen kan med fordel sætte stemningen i ethvert rum, med den rolige Ultimate Gray som det grundlæggende fundament for Illuminating, der giver et pift af solskin og positivitet. At sidestille Illuminating med Ultimate Gray på boligtekstiler som duge og lagner kan tilføre en munter vitalitet.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023