Årets farve er et umage par

“En sammensætning af farver, der formidler et vedvarende og opløftende budskab om styrke og håb”. Sådan beskriver Pantone selv den farveduo, de netop har kåret som dette års Pantone Color of the Year. En farvekombination, der skal afspejle den tid, vi befinder os i netop nu.

“Pantone 17-5104 Ultimate Gray” og “Pantone 13-0647 Illuminating” er navnene på de to farver, Pantone har besluttet sig for, skal repræsentere 2021 - to selvstændige farver, der kommer sammen i en atypisk, tankevækkende kombination.
Illuminating er en lys og munter gul, der funkler med livlighed – en varme, der er som gennemsyret af solens energi. Ultimate Gray leder tankerne hen på strandens småsten og naturen, hvis forvitrende udseende beviser evnen til at modstå tiden selv. Farven, der symboliserer jordens solide elementer, giver følelser af ro, stabilitet og modstandsdygtighed.


“Sammensætningen af den vedholdende Ultimate Gray og den levende Illuminating udtrykker et positivt og modigt budskab. Praktisk men på samme tid varmende og optimistisk – dette er en farvekombination, der gør os standhaftige og giver os håb”, fortæller Leatrice Eiseman, CEO hos Pantone Color Institute, der i Skandinavien repræsenteres af Colour House i Göteborg.


Budskabet med det umage farvepar står derfor klart. At synliggøre balancegangen mellem usikkerheden og troen på fremtiden i en tid med en verdensomspændende epidemi.
“The Pantone Color of the Year repræsenterer det, der finder sted i vores verden lige nu. Og som samfundet anerkender farver som en værdifuld kommunikationsform, og en måde at symbolisere tanker og idéer på, har flere designere og brands omfavnet farver som et sprog, der engagerer og forbinder”, siger vicepræsident hos Pantone Color Institute, Laurie Pressman.


Pantone anbefaler også at lade Ultimate Gray og Illuminating tale sit sprog i indretningen. Duoen kan med fordel sætte stemningen i ethvert rum, med den rolige Ultimate Gray som det grundlæggende fundament for Illuminating, der giver et pift af solskin og positivitet. At sidestille Illuminating med Ultimate Gray på boligtekstiler som duge og lagner kan tilføre en munter vitalitet.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023