Boligtrends i 2022

25.01.2022

Sponseret

Sinnerup

Hvad trender i 2022? - Farver
I 2022 vil især de nordiske, jordnære og neutrale farver være i fokus og trende i de mange hjem. Farverne for i år er nemlig først og fremmest inspireret af naturens nuancer, og 2022 står derfor i naturens tegn. Brunlige og grønne toner samt de smukke naturmaterialer vil atter vinde ind i de mange hjem. Når det gælder de nyeste farver og boligtrends 2022 vil også pasteller indtage vores hjem. Vi vil også se, at de mere neutrale farver som sort, beige, hvid og grå vil vinde en plads i vores bolighjerter. De formår nemlig at skabe balance og kontrast i indretningen, da de nedtoner de mere larmende farver. Alt i alt er vi vilde med farverne for 2022, da de skaber et godt mix mellem det naturlige, neutrale og farverige.

Hvad er populært i 2022? - Materialer
I 2022 vil materialer som fløjl, teddy, sildebensparket, trælameller, keramik og glas trende i vores boligindretning. Disse materialer bliver de mest populære trends, når det kommer til materialer. Teddy og fløjl bløder hjemmet op med flotte møbler og boligtekstiler i det skønne stof og vil stå i smuk kontrast til hjemmets øvrige materialer som fx træ, keramik og glas. Træ, keramik og glas hitter også i 2022 og vil med deres hårde overflader harmonere smukt med de bløde boligtekstiler. Træ viser sig især på møbler som spiseborde, sofaborde, reoler og skabe i form af særligt sildebensparket eller trælameller, mens glas og keramik særligt kommer til udtryk på vaser, lysestager og drikkeglas i smukke og spændende farver.

Hvad bliver den næste trend? - Designs
I 2022 kommer vi til at se nye designs i spændende, finurlige og anderledes former. Der vil i år 2022 være særligt fokus på designs i en nordisk stil, der falder smukt ind i den moderne indretning med naturmaterialer og jordfarver. Derudover vil den næste trend i 2022 være bløde former, hvor særligt vaser, lysestager, glas og møbler vil være i et organisk design. Især vaser og glas vil kunne ses i et krøllet eller bølget formsprog, der skaber en smuk kontrast i boligindretningen.

Nordisk indretning
På den mere neutrale skala over farver og boligtrends i 2022, finder vi sort og grå. Disse farver er perfekte at indrette med, da de passer sammen med alle farver, og da de har et sofistikeret samt elegant udtryk over sig. Det giver dig mulighed for at mixe og matche uden, at udtrykket i din boligindretning bliver for larmende. Sort og grå afdæmper nemlig de farverige elementer i boligen og giver et balanceret og indbydende udtryk til dit hjem. På den måde kan du lege med alle farverne for 2022 og sætte dem sammen på en spændende og kreativ måde.

Indret med teddy-stof
Det plyssede teddy-stof er en af årets hyggeligste trends, og det er vi vilde med - for er der noget bedre end at få et varmt kram af årets blødeste stof? Læs med og få inspiration til at indrette med den varme, bløde og hyggelige trend og skab kontrast til boligens øvrige materialer.

Indret i naturens tegn
En af årets helt store boligtrends er indretning i naturens tegn. Vi vil se en hel del til naturmaterialer og jordnære farver, hvor især gyldenbrun og den lækre lattefarve vil være i fokus. Naturens tegn og de flotte gyldne nuancer vil især komme til udtryk gennem møbler og interiør.

Indret med jordfarver
I 2022 kommer vi til at se endnu mere til de dybe jordbundne og naturlige farver, der er med til at skabe en rolig stemning i hjemmet. De afdæmpede farver rækker over de brunlige nuancer og gyldne orange toner, som vi kender fra naturens harmoniske farvepalette.

Skab wellness på badeværelset
2022 står i selvforkælelsens tegn - der bliver nemlig fokus på at skabe wellness, velvære og afslapning på badeværelset. Læs med og find ud af, hvordan du skaber en rolig, behagelig og velduftende atmosfære, så du opnår den helt rette stemning til et varmt og afslappende karbad.

Indret med fløjl
I 2022 fortsætter 70'ernes store comeback, hvilket også afspejles i denne trend. En af årets store boligtrends bliver det smukke og elegante stof fløjl, som gør sig gældende på særligt møbler og boligtekstiler. Indret din bolig med fløjl og tilføj på den måde din bolig et elegant og feminint touch. Du kan med få elementer få den smukke boligtrend ind i dit hjem i form af en pude, puf eller et møbel.

Indret med trælameller
Du har sikkert før hørt om trælameller, når der tales om lydisolering af boliger og rum. Det er dog langt fra kun i forbindelse med lydisolering, at trælameller vil være at finde i 2022. Trælameller bliver igen i år en kæmpe trend, hvor de smukke og rene linjer vil være at finde på diverse møbler lige fra skabe til skamler.

Indret med sildebensparket
Sildebensparket vinder fortsat frem i 2022 og bliver en af årets helt store trend. Det flotte sildebensmønster bidrager til et elegant og klassisk look i din bolig. Sildebensparket vil være at finde på både gulve og vægge men i den grad også på møbler og tekstiler.

Indret med keramik
Keramikken oplever et comeback i disse år,  hvilket også afspejler sig i boligtrends 2022. Det er især keramik i forskellige farver, former og mønstre der vinder frem. Med keramik i mange forskellige nuancer og former er det nemt at give sin bolig et personligt touch og skabe identitet i rummet.

Indret med pasteller
Pasteller har de sidste år vundet mere og mere frem indenfor boligindretning, og trenden fortsætter ind i 2022. Pasteller kommer især til udtryk i form af vaser, lysestager og lys, men også på flere boligtekstiler. Pastellerne er et skønt indspark til den nordiske stil, der ofte består af neutrale farver, for pasteller er både glade og smukke, og så pifter de indretningen op og skaber spil i rummet.

Indret med farvet glas
Glas er en stor boligtrend i 2022, og vi kommer især til at se en masse vaser, lysestager og farvede vandglas i 2022. Det bliver særligt farvet glas i smukke pasteller og rainbow med farvespil, der bliver moderne og den helt store trend. De smukke glas vil være designet på forskellige måder med mange forskellige former, og der vil være glas i minimalistiske og finurlige designs. Særligt for 2022 bliver dog glas i et organisk design, hvor bløde former og et krøllet look dominerer.

Indret med organiske former
Organiske former, ujævne kanter og et bølget design har vundet frem i boligindretningen og er blevet en stor trend for 2022. Det bliver især vaser og lysestager, som vi kommer til at se i et krøllet look, men også møbler i bløde, organiske former. Det bølgede design har et eksklusivt og flot udtryk over sig, der pifter boligindretningen op på en moderne og anderledes måde.

Bæredygtighed & Økologi
Vi fokuserer på brands, der producerer økologiske designs. Her finder du mærker med stort økologisk fokus.

Læs meget mere her

08.06.2023Sinnerup

Sponseret

De 5 vigtigste tips til at give din terrasse eller altan nyt liv

01.06.2022Sinnerup

Sponseret

INSPIRATION TIL TERRASSE INDRETNING

30.05.2022Sinnerup

Sponseret

Musthaves til sommerens begivenheder

27.05.2022Sinnerup

Sponseret

Arkitekttegnede møbler

01.03.2022Sinnerup

Sponseret

Kig ind hos Stephanie

26.02.2022Sinnerup

Sponseret

Colourful Spring - indret med farver

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023