Bredt politisk flertal forlænger de generelle hjælpepakker

I dag kan størstedelen af danske udsalgsvarebutikker åbne. Men der er fortsat brug for hjælp, og derfor forlænger regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet de generelle kompensationsordninger til den 5. april.

Erhversminister, Simon Kollerup. PR-foto..

Nu kan alle danske udvalgsvarebutikker under 5.000 kvadratmeter med undtagelsen af dem, der ligger i storcentre og stormagasiner mv. slå dørene op for kunder igen. Samtidig vil de ca. 250 store udvalgsvarebutikker, der er over 5.000 kvadratmeter, fra i dag kunne holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

Men der er fortsat dele af dansk erhvervsliv, som i nogen tid vil have brug for hjælp, og andre der fortsat er ramt af restriktioner. Uanset at restriktioner på nogle områder nu lempes, vil regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier bestående af Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet videreføre de eksisterende hjælpepakker frem til og med den 5. april 2021.

”Det er rigtig godt, at vi nu kan åbne rigtig mange danske butikker igen, så vi kan få gang i økonomien og liv i gågaden. Men vi kan ikke åbne alt på en gang, og på sundhedsmyndighedernes råd er der derfor nogle, der må vente lidt endnu. Derfor skal hjælpen selvfølgelig også fortsætte både for dem, der må vente lidt længere med at slå dørene op, og for dem, som skal bruge lidt tid på at kæmpe sig tilbage”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Danske virksomheder, kulturliv og selvstændige har fortsat adgang til at søge de generelle kompensationsordninger, hvis de har en omsætningsnedgang på minimum 30 procent. Det gælder, hvad enten de må åbne eller ej.

Det ligger også i trepartsaftalen med arbejdsmarkedets parter, at lønkompensationsordningen forlænges, så længe restriktionerne varer.

Endelig har virksomheder mulighed for at søge om kompensation for tvangslukkede enheder uden omsætning. Butikskæden, hvor en del af virksomhedens butikker ligger i storcentre, der fortsat er lukkede, kan således søge om kompensation for 100 procent af de pågældende enheders faktisk afholdte, stedbundne faste omkostninger op til 100.000 kr. pr. enhed om måneden.

- HCL

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023