Christmasworld Trends 2015

"Stories to be told" hedder trenden på Christmasworld, og der er god inspiration at hente for de af Faga’s medlemmer, der står for at skulle designe julepynt til julen 2015.

Tender Poem, Mystic Ode, Weird Diary, Inventive Hymn – de nye looks fortæller historier, der rører sjælen.

'Stories to be told' er skabt af bora.herke.palmisano, og fra trendbureauet lyder det:

"Der er en stor verdensomspændende interesse for epoker, kunstneriske paradigmer og stilarter. Vi tager alle disse slående moderne tendenser og tilfører dem til en verden af pynt”, fortæller design ekspert Annetta Palmisano.

De fire stilscenarier, der udgør trenden til 2015/16 kaldes for Tender Poem, Mystic Ode, Weird Diary og Inventive Hymn. "Hver trend er helt klart sin egen, og på samme tid søger de alle at finde de historier, der berører vores sjæl”, lyder det fra Annetta Palmisano.

Individuel arv, mening og personlig relevans bliver centrale elementer i designet. For producenterne giver denne nye ledetråd dem en mulighed for at indbygge deres egen individuelle virksomhedsfilosofi.

For de butiksdrivende bliver dét, at fortælle historier, dét der skal sælge varerne.

Tender Poem – nostalgiske øjeblikke
Impressionisme er hovedinspirationskilde i forhold til de poetiske toner i denne trend, der både er moderne og feminin. Varme skin-toner, hvid, dueblå og nuancer af lys grå understreger en levende atmosfære. Strejf af sølv og guld tilfører en moderne fornemmelse.

Romantiske haver, tegnede naturlige stillebener, håndskrevne breve på gulnet papir, nøglesymboler, fjer og blomster ses som påmindelser om en svunden tid, og de kombineres med ultra-delikate, organiske former for at skabe et pittoresk helhedsbillede. Stilarterne bringer udvalgte materialer som blomsterbroderi, fine blonder og åbne mønstre harmonisk sammen med strejf af skinnende guld og sølv, krystalstrukturer, frosteffekter og boble overflader. Gennemsigtighed i samspil med soft-fokus effekter ses i samspil med stilistisk kunst. Som et resultat af det, fremstår mønstrene som intime illusioner – bevægelige – kun lige synlige.

Mystic Ode – passioneret og dramatisk
Med rødder i den romantiske periode kombineres eventyr, fantasi og poesi i en magisk og hemmelig stil. En farvepalet, der spænder fra sort, basalt grå og mørk petrol til mørk brun, dominerer den baggrund, der danner basis for varm guld og temperamentsfuld rød.

Historiske, mystiske og eventyr-symboler er inspiration for fantastiske motiver og mønstre, couture og casual kombineres, og der skabes et usædvanligt look. Således ses eksempelvis dekorative elementer i krystal, der henter deres inspiration i såvel moderne design som i historiske udgaver. I den meget dekorative brug af materialer ses glitter og glans, der på bedste vis deler pladsen med spejle, malerier og fotografier fra tiden for længe siden. Der ses maling med patina, og side om side med det ses moderne features i en kombination af glas, pailetter og perler mikset med for eksempel denim.

Weird Diary – uafhængig og dristig
"Alt andet end det sædvanlige!” Inspireret af strømninger i den moderne kunst – fra det abstrakte til street art – overrasker den humor og individualitet, der tegner denne trend.

Typisk for stilen er de usædvanlige farvekombinationer fra en palet af frisk orange, cremet nougat, kølig mint og mørk lilla. Neutrale toner som antracit og en lys grå flannel understøtter farveintensiteten.

Penselstrøg, spray effekter og graffiti giver inspiration til struktur og mønstre. Motiver – mest tegneserie-agtige figurer med naive streger – skaber effekter med deres usædvanlige placeringer. Overfladerne er dryssede, plettede, marmorerede eller dækkede af livlige multifarvede effekter. Materialer som laminat og PVC ses vildt, farverigt og eksplosivt. Ornamenteret maleri, broderi, klistermærker, breve og digitale print giver trenden et supermoderne touch.

Inventive Hymn – elegant og dygtigt
Den unge design avant-garde har fokus på traditionelle materialer, former, håndværksteknikker og fremstillingsprocesser såvel fra deres egen arv som fra fremmede kulturer. Det stilscenarie, der kaldes “Inventive Hymn” giver et sofistikeret miks af traditionelle og moderne elementer. Det giver overraskende taktile oplevelser – godt fulgt på vej af en naturlig, underspillet farvepalet af uldhvid, sisal, skifer, barolo, petrol og sennep samt grå-grøn.

Side om side med det traditionelle håndværk, er det frem for alt modeverdenen og tekstilerne, der er den væsentlige drivkraft for den kreative brug af materialer. Det ses tydeligt i de slående vævende mønstre, blomsterstrukturer, frynser og visuelle effekter. Kontraktfyldte elementer som uregelmæssigheder, skabt helt med vilje, bliver et varemærke for den stil.

De mangeartede mønstre og designs, motiver, der stammer fra etniske kulturer og folklore ses i kontrast til abstrakte og geometriske mønstre, og de præsenteres på højkvalitets materialer, bl.a. keramik, uld, metal og læder. Komplekse eksperimentelle miks af former, materialer og mønstre afspejler fusionen af kulturer og bliver designerens individuelle signatur.

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023