Christmasworld Trends 23+: Klassiske og overraskende designs og bæredygtige dekorationer

Inden længe skal detailhandlen tænke julen 2023. Hvilke farver, former og designs vil være på mode til julepynten? Christmasworld Trends 23+ giver et godt overblik over de tre spændende trendverdener, der kan arbejdes med til den julen.

Foto: Pia Finne.

Ønsket om det smukke, det sande og det gode fortsætter. Dog med et langt stærkere fokus på bæredygtighed og nye tanker og et miks af traditionelt håndværk og innovative teknikker. "Glædelige øjeblikke er dyrebare, og godt design hjælper os med at fejre dem endnu smukkere. Mange ting fremstår nu mere stille end før, helt bevidst: Værdifuld drivkraft i stedet for et hurtigt falmende show. En ny begyndelse er tydelig, udløst af erfaringerne fra de seneste år. Mere end nogensinde før er fokus på bæredygtighed: Materialeforskning og digitale innovationer byder på æstetiske løsninger," opsummerer Annetta Palmisano fra trendbureauet bora.herke.palmisano, der har skabt Christmasworld Trends 23+.

De tre trends for 23+ er unknown beauty_strange + gracious, calming nature_careful + pleasant, lasting ideas_passionate + evocative. 

Naturen er fortsat en stor inspirationskilde med en overflod af farver og teksturer, men også det uventede og ekstravagante, en følelsesmæssig farverigdom kombineret med forbløffende visuelle udtryk. For eksempel vil den typiske julekugle have nye, stilfulde konkurrenter på træet i fremtiden. Stearinlysene ses med blokstriber, og elegant genbrugt har sin plads til festsæsonen. 3D-print er en af fremtidens vigtigste teknologitendenser, og den fortsætter med at vinde indpas.  

Foto: Pia Finne.

unknown beauty_strange + gracious … fokuserer på det uventede, det overraskende.

Overraskende dekorationer og ukendte former er i fokus. Miljørefleksioner og spillet mellem lys og skygge skaber bemærkelsesværdige visuelle effekter. Ofte er overfladerne metalliserede, perlemorsagtige eller genstandene viser iriserende spejlflader, graveringer og flydende farveeffekter. Omgivende refleksioner bliver et understøttende element i designet. Ideen om at inkorporere det forbipasserende øjeblik i designet skaber yderligere situationsdimensioner. 

Og når håndværk og digitale innovationer mødes, opstår der noget spændende. For eksempel udvikles 3D-modeller til lysestager i studiet og udskrives digitalt på en keramisk fabrik. 

I farveudvalget leger ekstravagante farver som azurblå, fersken, magenta eller vinrød med dejlige, bløde nuancer i himmel, citron, grå og sølv.

Foto: Pia Finne.

calming nature_careful + pleasant … står for rolig vitalitet og en naturelskende minimalisme.

Designene har en levende forbindelse til naturen og kredser om livscyklus og forgængelighed. Med kreativitet og bæredygtig tænkning opløser de i stigende grad grænserne for kunst, håndværk og teknologi. Plante- og geologiske designs med udgangspunkt i klipper, mineraler og ru sten er typiske her.

Ofte bruges natursten som materiale, andre gange bruges dets årer, farvestoffer og oxidation som inspiration til mønstre, motiver og overflader. Ru og porøse materialer matches ofte af ulasteligt glatte og blide overflader. Derudover understreger almindeligt pap og ubestrøget papir minimalistiske, sæsonbetonede ornamenter. 

Farvepaletten begynder med tre køligere nuancer - inspireret af lav, bjergsø og rå malakit. Det efterfølges af neutrale gradueringer fra hvidt sand til stengrå og mørk sten. Tre varme toner som mos, en træagtig rosa tone og en mild rosénuance fuldender den naturlige farveharmoni. 

Foto: Pia Finne.

lasting ideas_passionate + evocative … Dekorationerne udtrykker et klart designstatement.

Her ses design med en slående karakter og geometri samt konkrete former. Håndværk, en stor produktionsarv og industriel knowhow mødes her. 

Geometriske former som cirkulære skiver, kegler og firkanter supplerer den typiske kugle som julepynt. På overfladerne ses marmorkorn og trækonstruktioner samt moirée-effekter. Med gitter-, linje- og reliefstrukturer bliver glaskuglerne til en ”året rundt”-dekoration. Her ses monocolor og samtidig striber, fra klar-elegant til flydende-subtil. 

Intense farver forfiner genstandene. Petrol og blå nuancer dominerer den kølige serie, mens orangerød, violet og okker sætter varme farveaccenter. Indimellem ses de neutrale, metalliske toner af tin, jern og bronzegrå.

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023