Designvirksomheder sætter Norge på landkortet

Fra den 10. til den 12. juni samles fem norske virksomheder i Oslo under konceptet Oslo First - for at fremvise norsk design for amerikanske forhandlere, arkitekter og pressen, inden de rejser videre til den internationale designfestival 3daysofdesign i Danmark.

De 5 norske virksomheder, der deltager er Lundhs, Eikund, Norsk Dun, Heymat og Hadeland. Fra Eiklund. Foto: Eiklund

For godt 10 år siden var USA blot det femtestørste eksportmarked for norske møbler, interiør og tekstiler. Nu køber ingen mere end amerikanerne. I løbet af de seneste fem år er den norske eksport over Atlanten steget med omkring 80 procent.

“Eventkonceptet er simpelt; alle, der rejser til 3daysofdesign i København fra Nordamerika, lider af jetlag. Så vi tænkte, hvorfor ikke invitere vores venner og nuværende, nye og kommende kunder til at nyde noget norsk gæstfrihed først og præsentere noget af det bedste inden for norsk design”, siger Jørgen Tengesdal fra Eikund, en af initiativtagerne bag konceptet.

3daysofdesign i København er en af de få voksende designmesser i branchen, der tiltrækker designentusiaster fra hele verden. De 5 deltagende norske virksomheder er Lundhs, Eikund, Norsk Dun, Heymat og Hadeland, som alle ønsker at sætte deres præg, inden København tager over den 12.-14. juni.

Deltagerne har arbejdet målrettet mod det amerikanske marked i flere år, blandt andet gennem deltagelse i ICFF i NYC, som arrangeres af Design Industry, og andre eksportinitiativer rettet mod det amerikanske marked. Nu vil de vise sig frem på deres hjemmebane og invitere dig til en minifestival på den relevante amerikanske linje i Oslo.

Udover oplæg fra de forskellige producenter, besøg i showroomet og netværksmiddag får deltagerne mulighed for at opleve Oslo.

Kort om deltagerne:

Lundhs

Lundhs er Nordeuropas største producent af natursten. De udvinder rå blokke af sten af høj kvalitet fra deres egne stenbrud i Norge og eksporterer disse til stenfabrikker rundt om i verden. Lundhs' portefølje består af stentyperne Larvikite og Anorthosite, som markedsføres til arkitekter og designere under brandet Lundhs Real Stone®. Modtagelsen har indtil videre været exceptionel med brugen af deres sten i den igangværende renovering af Hotel W i New York, og ikke mindst Sommerro House, hvor den anerkendte New York-baserede indretningsarkitekt Adam Greco har sat sit præg på interiøret. 

https://lundhsrealstone.com

Norske dun
I mere end tre generationer har Norvigroup Norsk Dun været på forkant med bæredygtig produktion af førsteklasses dunprodukter. Dybt forankret i den norske livsstil er de dedikeret til at levere skræddersyede løsninger af høj kvalitet, der er skræddersyet til hvert hotels unikke behov. Norsk Dun leverede for nylig dyner til Anna & Bel, et nyt boutiquehotel i hjertet af Fishtown, Philadelpia. 

https://norskdun.no/

Eikund

Eikund tilbyder norske møbeldesignklassikere af højeste kvalitet og æstetik til designentusiaster i USA. Nordamerika er ved at blive Eikunds største og vigtigste eksportmarked, og Eikund er derfor utrolig glade for at kunne invitere nogle af de vigtigste samarbejdspartnere til Oslo.

https://www.eikund.com/

Hadeland

Hadeland Glassverks spydspids i USA er markedsledende dekorativ belysning i klassisk skandinavisk design. Kombineret med deres unikke historie og 262 års traditionelle produktion er Hadeland lykkedes gennem en aftale med en førende distributør om salg rettet mod kontraktmarkedet. Hadeland er for nylig blevet lanceret med en førende e-handelsaktør lightology.com og flere detailhandlere i B2C-segmentet vil snart være klar.

www.hadeland.com

Heymat

Heymat er et norsk designbrand, der producerer dørmåtter i industriel kvalitet med skandinavisk design. Siden lanceringen i 2016 har eksport været en vigtig del af brandet, og i år modtog Heymat prisen for "Export Company of the Year", blandt andet på grund af sin investering i USA. Heymat fordoblede sit salg i USA i 2023 og lancerede en ny og spændende kollektion med Sight Unseen under dette års NYC Design Week i maj.

www.heymat.no

Oslo First Out modtager støtte fra Federation of Norwegian Industries, Innovation Norway og konsulatet i New York.

dsr. Foto: Eiklund

Fra Hadelands Glassverk. Foto: Hadelands Glassverk

Fra Lundhs. Foto: Lundhs

Fra Norsk Dun. Foto: Norsk Dun

Fra Heymat. Foto: Heymat

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Bredgade er stadig Bredgade

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Common Ground Symposium x Ikea

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign skudt i gang

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023