Det handler om værdier - ikke om pris
Forbrugerne sigter mod at balancere tid, penge og wellness ifølge den seneste rapport fra International Housewares Association (IHA) State of Industri.
"For at få succes på nutidens hurtigt skiftende marked er det vigtigt at se ud over prisen og evaluere værdierne og målene bag forbrugernes forbrug," siger Derek Miller, IHA's præsident og administrerende direktør om en ny rapport, der analyserer emner som forbrugernes præferencer for madlavning derhjemme. Foto: 123RF.com
Amerikanske forbrugere befinder sig i en delikat balancegang med konkurrerende prioriteter om tid, penge og velvære, ifølge MarketWatch – den tredje del af 2025 International Housewares Association (IHA) State of the Industry Report, som blev udgivet i dag. Rapporten, der beskriver holdninger, adfærd og livsstilspræferencer i hjemmet, der påvirker køb af bolig- og husholdningsartikler, blev offentliggjort på IHA's uafhængige nyheds- og informationsplatform, HomePageNews.com. og der kan sagtens trækkes tråde til udviklingen på det skandinaviske og europæiske marked.
"For at få succes på nutidens hurtigt skiftende marked er det vigtigt at se ud over prisen og evaluere værdierne og målene bag forbrugernes forbrug," sagde Derek Miller, IHA's præsident og administrerende direktør.
Den nye rapport analyserer emner som forbrugernes præferencer for madlavning derhjemme, nøgleindflydelser i købsbeslutninger, virkningen af socialt og miljømæssigt ansvar, sundhed/velværes rolle i beslutninger, og hvordan tidsbegrænsninger påvirker køb.
De vigtigste resultater omfatter: (undersøgelsens respondenter kunne vælge mere end ét svar)
- Hele 58 % af forbrugerne planlægger at lave mere mad derhjemme i det kommende år; kun 1% planlægger at lave mindre mad. Den vigtigste årsag er, at det er billigere end at spise ude (61%). Et ønske om at spise mere sundt var den næstmest populære årsag med 59 %.
- Den tid, der kræves til madlavning derhjemme – og den tilhørende oprydning – er fortsat et smertepunkt. Når de blev spurgt om deres mest udfordrende husholdningsopgaver, førte oprydning efter måltidet an (51 %), og daglig tilberedning af måltider var tæt på andenpladsen (49 %) – dog med generationsforskelle: Daglig måltidsforberedelse var en endnu større udfordring for Millennials (57 %) og Gen X (55 %); Boomers fandt dette meget mindre problem (32 %).
- Mens priser og kampagner har fået betydning i de seneste måneder, er de tre vigtigste købsdrivere faktisk tillid (67 %), brand (57 %) og kvalitet (53 %). Priser/kampagner kom derefter ind med 48 %.
- Når det kommer til wellness, er fysisk aktivitet det område, som forbrugerne er mest ivrige efter at forbedre (51%). Det efterfølges af ernæring (47 %), vægtkontrol (46 %), søvn/afslapning (45 %) og stresshåndtering (43 %).
- Forbrugerne stræber efter en "mindre rod, mindre stress"-livsstil: Når de blev spurgt om de funktioner, fordele og designelementer, der har størst indflydelse på deres købsbeslutninger om bolig/husholdningsartikler, var brugervenlighed langt den vigtigste faktor (57 %). Det blev efterfulgt af flere funktioner (39 %) og garantier/support (38 %).
Struktur
MarketWatch-rapporten præsenteres i fem afsnit:
- Måltider og tilberedning: Balance mellem omkostninger og bevidsthed
- Beslutningsdrivere: Den informerede (og påvirkede) moderne forbruger
- Sandhed og gennemsigtighed: Forventningerne udvides, efterhånden som ansvaret fortsætter med at påvirke hensigten
- Trivselsarbejdet: Skæringspunkterne mellem forhindringer og muligheder
- Problemer med opgaver: Frustration styrer funktioner og funktioner
MarketWatch indeholder resultater fra to separate undersøgelser bestilt af IHA fra Springboard Futures i samarbejde med Project Partners Network. Springboards grundlægger Tom Mirabile kuraterede dataene og leverede analyser. Undersøgelser for begge MarketWatch-undersøgelser blev udført ud fra nationale stikprøver af amerikanske forbrugere i alderen 18 til 78 år. Hver har en fejlmargin på plus eller minus tre procentpoint.