E-handelsanalyse: Antallet af forbrugere, der følger virksomheder på sociale medier, vokser markant

De danske forbrugere er flittige følgere på de sociale medier, hvor influencers og virksomheder kæmper om deres gunst. Coronakrisen har sat yderligere fut under udviklingen.

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at mere end hver tredje forbruger følger virksomheder og influencers på de digitale kanaler. Det er en markant fremgang fra de 23 procent, som sidste år svarede ja til tilsvarende spørgsmål. 

”Det ser ud til, at coronakrisen har fået markant flere forbrugere til at søge mod sociale medier og influencers for inspiration”, siger Simon Bjerremann, chefkonsulent i Dansk Erhverv. 

Der er fremgang i alle varegrupper, så lige meget hvad forbrugerne er på jagt efter, så bruger de influencers og virksomhedernes profiler på sociale medier som inspirationskilde. 

Her er de mest populære sociale medier Instagram og Facebook, der er blevet et slags ”alle-mands-eje”, hvor cirka tre ud af fire onlinehandlende forbrugere følger netbutikker, mærker eller influencers.

Selvom forbrugerne er flittige følgere på de sociale medier, så er det stadig omgangskredsen, der er den vigtigste inspirationskilde. Det betyder dog ikke, at man ikke skal opgive kampen om at vinde forbrugernes gunst, siger Simon Bjerremann:

”Vi ved, at forbrugerne gerne vil inspireres på sociale medier og af influencers, og 55 procent af de danskere, som køber efter at have fundet inspiration på sociale medier, foretager altid eller oftest købet online. Det er tydeligt, at yngre forbrugere i højere grad end ældre forbrugere ”følger købet til dørs” online, mens ældre forbrugere i højere grad finder vej til de fysiske butikker, når købet skal foretages. Der er altså god mening at i bruge de her kanaler og muligheder – hvad enten du er netbutik eller ej”.

- HCL

Relateret indhold

25.06.2024Designbase.dk

Årets tema på Oslo Design Fair: Elementer

24.06.2024Designbase.dk

Nye tal vækker opsigt: hver tredje dansker handler på Temu

21.06.2024Designbase.dk

Antallet af selvstændige i Danmark er faldende

20.06.2024Designbase.dk

Regeringen sætter retningen for fremtidens erhvervsliv

19.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

18.06.2024Designbase.dk

Gratis guide med alt det du bør vide om producentansvar for emballage

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023