Fra byggeaffald til designmøbler

Virksomheden Woodstyle har de seneste år upcyclet affaldsmaterialer fra byggeri til nyt interiør. Nu tilbyder Woodstyle andre virksomheder muligheden for at få genanvendt deres byggeaffald.

Genanvendt træloft i ny funktion i kantinen på VIA University College. Foto: Woodstyle

”Vi er begyndt at opleve en efterspørgsel på upcyclede møbler fra virksomheder. Både cirkulær økonomi og virksomheders egen storytelling er i fokus i dag. Det imødekommes ved at genanvende træ fra for eksempel en virksomheds særprægede loft til interiør i mødelokalet, restauranten eller gårdhaven,” fortæller Woodstyles direktør Casper Jacobsen i en pressemeddelelse.

Bedre kvalitet end nye lavprismøbler

Forsker i bæredygtig innovation og omstilling ved Aalborg Universitet Michael Søgaard Jørgensen forklarer, at mange virksomheder er begyndt at genanvende materialer i stedet for at skille sig af med dem. Han mener at endnu flere virksomheder bør have fokus upcycling. Materialer der har mistet deres funktionelle værdi kan nemlig stadig indeholde en stor klimamæssig værdi.

” Her er der stadig plads til forbedring, da der fortsat findes mange virksomheder, der under store ombygninger fylder containere med byggeaffald, som næppe bliver sorteret og genbrugt eller genanvendt. En virksomhed som Woodstyle kunne synliggøre over for virksomhederne, at de har fokus på at upcycle kvalitetsmaterialer til produkter, der holder bedre end nye lavprismøbler. En guide til at vedligeholde møblerne vil også være en force for at sikre møblerne lang levetid,” forklarer Michael Søgaard Jørgensen.

Ny indretning af gammelt loft

På VIA University College har Woodstyle renset og upcyclet det gamle træloft, som har fået lyt liv som plankeborde, runde borde, paneler og vægskjulere i bygningens kantine.

”En mangeårig virksomhed eller uddannelsesinstitution har ofte skabt sig et unikt narrativ, som går igen i indretningen, og det narrativ kan vi bevare ved at genanvende de særprægede materialer. Ved at genanvende materialer har vi kunnet bevare det unikke præg i indretningen, samtidig med at vi helt har undladt at fælde nye træer, som er blandt naturens CO2-støvsugere,” siger Casper Jacobsen.

Læs mere om Woodstyle her.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

16.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Den populære og unikke Ania vase

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukke lanterner med karakter fra Villa Collection Denmark

15.04.2024Designbase.dk

Keramisk popkultur

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Indret med naturlig charme og godt håndværk

10.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

10.04.2024Designbase.dk

Fire makrotrends for de kommende år

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023