Mater sigter mod international ekspansion

Mater står stærkere end nogensinde. I 2022 blev der investeret massivt i Maters nye patenterede cirkulære materiale Matek®, og der er for alvor sket en skalering i produktionen af møbler i Matek. I 2022 har Mater lanceret to nye kollektioner i Matek, som er Maters eget cirkulære materiale. Derudover blev indsatsen på det internationale kontraktmarked styrket med åbningen af et nyt showroom i Clerkenwell, London.

2022 blev året, hvor Mater satte ny omsætningsrekord. Bl.a. på grund af det patenterede cirkulære materiale Matek®. Foto: Mater.

Ketil Årdal, CEO for Mater udtaler:

 "Sidste år var på mange måder et rigtig godt år - vores cirkulære teknologi Matek blev for alvor skaleret, og vi lancerede to nye kollektioner i materialet. Et vundet projekt på 4.500 Eternity chairs, svarende til 19,8 tons affald omdannet til cirkulære designmøbler, til en kunde i London viser, at potentialet er der. Der er en efterspørgsel på mere bæredygtige og cirkulære løsninger især på kontraktmarkedet. I sommeren 2022 åbnede vi også showroom i Clerkenwell, London, for netop at understøtte det engelske marked. Trods uro i markedet har vi holdt os til planen og investeret. Vigtigst af alt, så lykkedes vi i 2022 med at fjerne 30 tons affald og omdanne dette til møbler".

2022 blev også året, hvor Mater satte ny omsætningsrekord. Derudover blev salgsteamet styrket i både Danmark og i London, UK.

Mater ser et stort fremtidigt potentiale i den cirkulære produktion, hvor Mater aftager virksomheders affald for at omdanne det til møbler. Mater har i 2022 øget fokus på at etablere samarbejder med relevante virksomheder, der har affaldsstrømme, som kan anvendes i Maters møbelproduktion. I 2022 blev der etableret et selvstændigt forretningsområde som udelukkende har fokus på disse samarbejder - CLC (closed loop customers) som det også kaldes.

Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold

Maters årsresultat for 2022 er påvirket af et vedvarende højt investeringsniveau i produktionsteknologi samt materiale- og produktudvikling. Derudover har investeringsniveauet i internationalisering af salg og distribution også haft en mærkbar indflydelse på det endelige resultat. Den generelle inflation i råvarerpriser og højere fragtrater har heller ikke kunne undgå at påvirke Maters bruttofortjeneste.

Maters ledelse anser årets resultat for tilfredsstillende, set i lys af den overordnet udviklingsstrategi, de mange investeringer og det nuværende marked.

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023