Nyt stentøj med grøn omtanke

Costa Nova lancerer to nye kollektioner af stentøj – den ene er skabt med smukke nuancer inspireret af den portugisiske Atlanterhavskyst, mens den anden har en helt unik glasur.

Det er erfarne og passionerede keramikere, der står bag portugisiske Costa Nova. Deres nyeste kollektioner af stentøj er Notos og Roda, der er fremstillet med stor hensyntagen til miljøet.

Notos – inspireret af Atlanterhavskysten

Costa Nova har skabet kollektionen Notos i samarbejde med den anerkendte tyske designer Carsten Gollnick, der har ladet sig inspirere af den portugisiske atlanterhavskysts fantastiske natur og skabt en bemærkelsesværdig stentøj-kollektion.

Kystens farver og landskaber, og især kontrasten mellem vand og land, har givet inspiration til Notos, hvor lige linjer, rene former og flydende overflader møder matte, ru og sandede strukturer.

Lyset, klitternes sandede cremefarve er i perfekt dialog med det skinnende dybsorte, der er inspireret af Atlanterhavet.    

Roda – helt unikke tallerkener  

Kollektionen Roda består af håndlavede tallerkener skabt med en perfekt balance mellem enkle organiske linjer og et overraskende udtryk.

Tallerkenerne Iris, Mimas og Mel har en speciel glasur, der giver hver enkelt del en helt unik finish, når den brændes. En del af Rodas charme er derfor, at du aldrig har præcis samme tallerken som personen ved siden af dig.

Den portugisiske designer Torres Euracini står bag Roda, der er skabt til at overstige forventningerne i forhold til alsidighed og brug.

Stentøj med grøn omtanke

Costa Nova skaber stentøj, der er produceret så bæredygtigt som muligt i Portugal. Selvom stentøj kan bruges tusindvis af gange gennem flere generationer, så har Costa Nova forpligtet sig til at beskytte miljøet ved at undgå unødvendige belastning gennem de ressourcer, der bruges i fremstillingen.

Det sker bl.a. ved at spare energi samt mindske udledningen til atmosfæren ved brænding, brug af lokale naturressourcer, avanceret vandbehandling og reduceret vandforbrug, brug af en høj procentdel af genanvendelige materialer i produktionen, genbrugsemballage, brug af solenergi m.m.  

Eksklusivt stentøj 

Costa Nova blev grundlagt af erfarne keramikere i 1998 i Vagos, Portugal. Stentøjsfabrikken er beliggende i nærheden af Costa Nova, en lille by ved Atlanterhavskysten med små pittoreske fiskerhuse malet i farverige striber.

Costa Nova har specialiseret sig i stentøj i høj kvalitet, der er skabt til en afslappet livsstil. Du kan bruge det hver dag, da det stort er uopslideligt, og derfor tåler det bl.a. ekstreme temperaturer.

  • Roda tallerken 28 cm, fås i flere størrelser og nuancer, pris fra 139,95 kr.
  • Notos tallerken fås i creme/creme-sort 28 cm, 169,95 kr.
  • Notos skål 16 cm i creme/creme-sort, 199,95 kr.

Se flere vejledende priser og forhandlerliste på tj.dk

15.05.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Mix og match med KitchenAid

21.04.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Varm nyhed fra franske Pillivuyt

15.04.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Når kaffen skal drikkes med stil

05.04.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Bag smukke brød med en hævekurv

15.03.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Det naturlige valg på bordet

15.02.2021THUESEN JENSEN AS

Sponseret

Legendariske kværne i ny farve

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023