Oslo Design Fair: “Vi glæder os med masser af nye tiltag”

Der kommer til at ske masser af nyt, når Oslo Design Fair slår dørene op. En ny foodhal er etableret og på trendudstillingen ‘In Between’ skabes forskellige rum fra tekstiler med en helt særlig taktilitet, tekstur, transparens og lethed.

Foto: Oslo Design Fair.

“Vi glæder os utroligt meget til at slå dørene op til efterårets Oslo Design Fair fra 31. august til 2. september. Efter endnu en aflysning i vinter mener vi, at behovet for at mødes er større end nogensinde. Der vil være 4.000 kvadratmeter store haller med nyheder fra nye og tidligere udstillere fra Norge og udlandet. I skrivende stund har vi booket 260 udstillere på tværs af alle vores kategorier, så du kan virkelig se frem til efterårets messe”. Det siger direktør Kathrine Tillnes Jansen.
Nyt i år er Oslo Contract & Furniture Fair, et supplement til den eksisterende messe, som gennemføres parallelt med Oslo Design Fair.
“Det vil være mødestedet for alle, der arbejder på projektmarkedet; producenter, projektforhandlere og arkitekter. Vores vision er at blive et førende mødested for skandinavisk design, møbler og interiør og en vigtig arena for branchen”, lyder det.
Oslo Contract & Furniture Fair får sin egen hal, hvor åbningstiderne tilpasses målgruppen. 

Foto: Oslo Design Fair.


“Vi vil gøre det lettere for projektmarkedet at få et nyt mødested, hvor man kan skabe kontakter, møde kolleger og nye samarbejdspartnere. Der er også afsat en særlig dag til netop den del af branchen torsdag 1. september. Vi har arbejdet med nogle af de mest relevante aktører i denne branche og fået meget positiv feedback. Konceptet var fuldt booket tidligt, og vi har over 40 udstillere på kontrakt- og projektmarkedet”, siger Kathrine Tillness Jansen.


“Derudover vil vi præsentere en spændende tendensudstilling, hvor man kan glæde sig til taktile og sanselige oplevelser samt til at se, hvad de nyeste designere og producenter har at byde på. På vej ind i en ny æra er det naturligt at se tilbage på sin egen kulturarv og bringe gamle klassikere ind i nutiden og genfortolke dem. Så på messen i august vil Oslo Design Fair se nærmere på denne overgang med fokus på de ting, vi omgiver os med”.

In Between
“Med In Between som tema vil vi skabe forskellige rum fra tekstiler, et materiale med en helt særlig taktilitet, tekstur, transparens og lethed. Tekstilet vil sno sig op og ned og danne gulve, vægge og lofter og dermed skabe foranderlige og sanselige rum, der danner rammen om udstillingen”, siger Kirsten Visdal, der har været kurator på udstillingen gennem mange år.


Hun har denne gang valgt at arbejde med gyldne toner i lyset af tekstilernes brændte farver, der vil fremstå arkitektoniske og monumentale i rummet. Sammen med Per Olav Sølvberg vil hun gerne vise sanselige oplevelser.
Tendensudstillingen er resultatet af et samarbejde med Léva Urban Design og Kirsten Visdal. Léva arbejder inden for Urban Design fra Aalborg Universitet, der kombinerer viden fra andre områder som sociologi, byplanlægning og design. Ved at forbinde disse med menneskelige behov og adfærd arbejder de på at udvikle bymiljøer og steder, der er gode at bo i. 
“Vi er på vej ind i en ny æra for detailhandlen, som påvirker vores liv: derhjemme, på arbejdet og i de fællesrum, vi bruger som caféer, restauranter, hoteller og offentlige bygninger. De fysiske objekter, vi omgiver os med, ændrer ikke kun karakter, det gør også den måde, de produceres, importeres og distribueres på”.

Vi vil gøre det lettere for projektmarkedet at få et nyt mødested, hvor man kan skabe kontakter, møde kolleger og nye samarbejdspartnere.

Kathrine Tillnes Jansen


I forbindelse med tendensudstillingen vil der være tre dages spændende fagligt program. Der vil være fokus på by- og ejendomsudvikling, arkitektur og møbler ud over trends og tendenser. Studieleder er Cecilie Molvær Jørgensen.
“Ingen kender branchen bedre end hende, og vi er i trygge hænder, når hun skal guide os igennem et omfattende program med mange kyndige foredragsholdere som blandt andet GrecoDeco, Frida Ramstedt, Atelier Oslo, Lars Ø Ramberg, Birgit Torkildsby og mange flere”, lyder det.

Nyt madkoncept
Der vil også være et helt nyt mad- og drikkekoncept i år, nemlig ‘Lillestrøm Lobby’ (L:by)
Hele indgangspartiet mod vest er nu omdannet til et stort madkoncept med forskellige køkkener og siddeområder. Her kan man enten få en drink i baren eller bestille en chambre separé til dig og dine kunder.

“Ud over L:by og andre kendte spisesteder på glasgaden vil caféen i hal C blive betjent af GRØNNMAT. Tone Berglihn og Claudia Stepien udvikler sunde og velsmagende plantebaserede fødevarer, hvor de får mest muligt ud af hver enkelt råvare. De vil også lave deres signaturret på smagepladsen i hal D i løbet af udstillingsdagene”.
I forbindelse med smagspladsen har Aina Sollie Steen også dækket to smukke borde til inspiration for alle vores besøgende.  Aina er indretningsarkitekt og stylist og har arbejdet på både kunstneriske og kommercielle projekter i mange år. Hun er også kendt fra tv-serier som Sommerhytta og Tid for home på TV 2.

“Bordene vil være dækket med produkter fra udvalgte udstillere, så jeg vil bruge dem som udgangspunkt for inspirationen. Da livet generelt er præget af kontraster, og jeg har fået to borde til rådighed, vil jeg vælge at lave to helt forskellige borde. Det ene bliver mere “maksimalistisk”, mens udtrykket bliver noget renere på det andet bord”, afslører Aina.

“Vi arbejder på at få det hele færdigt til august, og vi glæder os til at se alle igen. Vi forventer ekstra høje besøgstal til efteråret på grund af den pandemi, der har kendetegnet de seneste to år, og lanceringen af nydelseskonceptet i hal B”, slutter Kathrine Tillness Jansen.
Entrébillet kan købes nu på
www.oslodesignfair.no

Artikler

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

28.09.2023|Designbase.dk

Helt enkelt

27.09.2023|Designbase.dk

Imm cologne melder om bunkevis af tilmeldinger

27.09.2023|Designbase.dk

Geometrisk blåzone

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023