Sådan ser farverne ud til AW 2024/25

WGSN og Coloro præsenterede forleden deres Key Colors for AW 2024/25. Farverne er skabt på basis af de påvirkninger, man forventer vil drive forbrugerne, herunder fokus på velvære, kreativitet, miljø og teknologi.

Apricot Crush. Foto: Pia Finne og WSGN

WGSN, det globale trendbureau inden for forbruger- og designtendenser, og Coloro, der arbejder med farvernes fremtid, har sammen skabt en palet for AW 2024/2025. 

Forbrugerne kæmper stadig med igangværende økonomiske, politiske og miljømæssige kriser, og derfor vil følelsen af usikkerhed omkring fremtiden fortsat være en dominerende kraft. Det betyder, at den globale farveprognose er tilpasset de påvirkninger, der vil drive forbrugerne ind i 2025, herunder velvære, kreativitet, miljø og teknologi.

Nøglefarverne for AW 2024/25 er Intense Rust, Midnight Plum, Sustained Grey, Cool Matcha og Apricot Crush.

Clare Smith, der er farvestrateg for WGSN, sagde: "Vores nøglefarver til AW 24/25 afspejler behovet for stabilitet, eskapisme og restaurering. Forbrugerne er følsomme og forsigtige i forhold til fremtiden, og der er behov for farver, der understøtter det. Derfor ser vi nuancer, der signalerer stabilitet og tryghed, komme i forgrunden. I kontrast til de tidløse og jordnære nuancer, ses dog også farver, der forbindes med natur og velvære, og sammen bringer farvepaletten en fornemmelse af ro og afslappethed til sæsonen. Endelig ses også en tilbagevenden af farver, der ubesværet kan bevæge sig mellem fysiske og digitale verdener". 

Smith tilføjer: "Disse alsidige nuancer har transpersonlig appel, hvilket afspejler vigtigheden af at vælge farveansvarligt, og vi forventer, at de transcenderer ind i 2024/25. Nuancerne kan også fungere i perfekt harmoni med hinanden og kan skabe en komplementær palet, når de bruges sammen".

Sansan Chen, der er administrerende direktør for Coloro, det innovative farvesystem, der anvendes i prognosen, tilføjer: "Vores mission om at opnå ”ansvarlige” farver er tydelig på tre måder. For det første forventer vi, at nuancerne vil have langvarig appel og spænde over flere sæsoner i 2024-25. For det andet sikrer Coloros system, at man kan organisere farver efter nuance, lethed og kroma, og at disse nuancer kan fungere i perfekt harmoni og er komplementære. For det tredje har nøglefarverne gennemgået Coloros sundhedstjek i forhold til at bekræfte, at hver enkelt farve er opnåelig med gode testresultater på flere underlag, herunder polyester, bomuld og nylon. Det sikrer, at virksomheder ikke spilder tid eller ressourcer på farver, der ikke er gennemførlige." 

Årets farve 2024: Apricot Crush - 02465-27

WGSN forudsagde først abrikos Crush som en nøglefarve til AW 23/24, hvilket stemmer overens med fokus på en afbalanceret livsstil, der nærer krop og sind. At opprioritere og videreføre den til Årets farve 2024 betyder, at vigtigheden af orange som en alsidig, transsæsonbestemt nuance er stor. Som en afspejling af WGSN's engagement i målene for lang levetid og bæredygtighed vil Apricot Crushs egenskaber appellere på tværs af mode, skønhed, interiør og forbrugerteknologi.

Den afbalancerende lyse nuance er en aktiverende vitamintone, der giver en fuldspektret tilgang til sundhed og velvære. Farven spiller på de naturlige vitamin- og antioxidantrige fordele ved abrikoser og appelsiner og leger med den skønhed, der findes i naturen. I tider med så meget usikkerhed fortsætter Apricot Crush med at have betydning og fungerer som en farve fuld af håb og positivitet.

Intense rust - 015-33-25

Intense Rust var med i paletten for AW 23/24, og vender tilbage som nøglefarve i paletten for AW 24/25. Den varme og rige nuance af Intense Rust er en brun, der ses på tværs af sæsonerne, og som fremkalder følelser af stabilitet. Denne farve balancerer luksus med en rå, jordagtig kant og bringer minder om jord, fuld af varme og rolige teksturer. Den er inspireret af, at forbrugerne i stigende grad værdsætter bæredygtighed frem for nyhed, videresalgskultur og produkter med langsigtet appel. Farven kommunikerer autenticitet, stille luksus og fremmer en tilbagevenden til klassisk design.

Midnight Plum - 151-22-09

Midnight Plum er en kraftfuld mørk lilla, der forbinder temaer om rumforskning og metaverset. NASAs James Webb Telescope-billeder åbnede muligheden for at opklare mysterier om universets oprindelse, så farver i rummet kunne fanges i vores fantasi. Denne farve er tonet mørk tæt på sort, den hylder mørket og skaber en følelse af mystik samt gotiske og underjordiske følelser. Det stemmer overens med forbrugernes stigende ønske om eskapisme.

Sustained grå - 035-73-04

Sustained Grey bekræfter den fortsatte betydning af neutrale farver og mere bæredygtige farvevalg, som hylder genanvendelighed og en stræben efter "lige præcis nok". Denne farve repræsenterer det praktisk og pålideligheden og er grundlæggende og ”grounded” med en utilitaristisk kant. Det handler om balance og om at bremse ned med denne tidløse nuance, der kan bruges på tværs af sæsoner, og som har langsigtet appel.

Cool Matcha - 055-85-20

Cool Matcha er en tonet pastel med en beroligende og rolig kvalitet. Ved at forbinde natur og teknologi fremhæves vigtigheden af udviklingen inden for naturdrevne bio- og plantebaserede materialer, farvestoffer, pigmenter og energikilder. Da forbrugerne fortsætter med at håndtere følelser af angst og stress, ser man på farver, der kan hjælpe med at berolige sindet og bibringe en følelse af hvile og refleksion. Cool Matcha er en stille, pacificerende bleg nuance med en terapeutisk kvalitet, og er den perfekte kombination af en vegetabilsk grøn og opmærksom pastel.

WGSN x Coloro

WGSN x Coloro - Partnerskabet, der leverer forudsigelser om årets farve, forener WGSN's ekspertise inden for trendprognoser med Coloro, et globalt farvesystem, der tilbyder fysiske og digitale løsninger, der sikrer farvenøjagtighed. Hver sæson vælger WGSN-eksperter nuancer til virksomhedens prognoser direkte fra Coloros omfattende bibliotek med 3.500+ moderne farver. Sundhedstjek køres ved hjælp af Coloros gennemførlighedsdata for at sikre, at de valgte farver kan opnås på tværs af substrater og opfylder acceptabel fasthed og testresultater. Forventning om opnåelighed sikrer, at spild minimeres i produktionsprocessen.

OM WGSN

WGSN arbejder med forbruger-, livsstils- og produktdesigntendenser og hjælper mærker over hele verden med at skabe de rigtige produkter på det rigtige tidspunkt for morgendagens forbruger.

WGSN's forbruger- og designprognoser driver produktdesign, hvilket gør det muligt for kunderne at skabe en bedre fremtid. Virksomhedens services tæller forbrugerindsigt, skønhed, forbrugerteknologi, mode, interiør, livsstil, mad- og drikkeprognoser, dataanalyse og ekspertrådgivning.

wgsn.com

Om Coloro

Coloro er fremtiden for farver. Et system, der bakkes op af en teknisk forsvarlig tilgang, der giver produktdesignsektoren frihed til at skabe og anvende farver. Coloro tilbyder fysiske og digitale produkter, der trækker på et omfattende bibliotek med 3.500 moderne farver og ekspertrådgivning.

coloro.com.

Intense rust. Foto: Pia Finne og WSGN

Midnight Plum. Foto: Pia Finne og WSGN

Sustained Grey. Foto: Pia Finne og WSGN

Cool Matcha. Foto: Pia Finne og WSGN

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023