Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

Danmark er det 17. mest populære land i verden at flytte til for udenlandsk arbejdskraft. Derudover er Danmark også det mest populære land i Norden

Foto: 123RF.com

Danmark er det 17. mest populære land i verden at flytte til for udenlandsk arbejdskraft. Derudover er Danmark også det mest populære land i Norden, og er på blot to år rykket otte felter op i placering. I forhold til de nordiske storbyer er det også København der ligger øverst. Det skriver Boston Consulting Group i en artikel via Ritzau.

Den nyligt udkomne undersøgelse Decoding Global Talent udgivet af Boston Consulting Group og The Network viser at de engelsktalende lande ligger i toppen, og at det i år er Australien der ligger på førstepladsen. USA dominerede ellers listen indtil 2020, hvor Canada overtog førerpositionen.

”Det er ekstremt flot, at Danmark lander en topplacering på listen. Vi er jo langt fra det 17. største land i verden. De allerøverste placeringer går naturligt nok til de engelsktalende lande, hvor de fleste kan være med sprogligt. Men udenlandsk arbejdskraft vil gerne til Danmark på grund af livskvaliteten og sikkerheden i landet,“ siger Managing Director & Senior Partner i Boston Consulting Group Andreas Malby.

Europæere vil arbejde i Danmark

Og det er særligt europæere der vil arbejde i Danmark. De fem lande der mest ønsker at arbejde i Danmark er i rækkefølge Estland, Finland, Portugal, Holland og Tyskland. Kaare Danielsen mener desuden at der er et stort uudnyttet potentiale for at rekruttere mere fra Sydeuropa.

”Det vidner om et godt dansk image, der formår at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. En stor og god nyhed for danske arbejdsgivere, der står og mangler kvalificeret arbejdskraft både på den korte og lange bane. Vi kigger nemlig ind i en international mangel på arbejdskraft bl.a. inden for områder som den grønne omstilling og kunstig intelligens, her er det enormt vigtigt, at vi kan tiltrække udenlandsk talent,” forklarer adm. direktør i Jobindex Kaare Danielsen.

Danskerne bliver helst hjemme

Til gengæld har danske arbejdere ikke et stort behov for at søge udenlands. I 2018 ville 10% gerne arbejde uden for Danmark, men under coronapandemien og de følgende nedlukninger var tallet faldet til blot 2%. I den nye undersøgelse er tallet kun steget til 3%, på trods af at verden er åben igen. Og de få danskere der rejser ud af landet for at arbejde, gør det under incitament af konkrete jobtilbud eller ønske om personlig udvikling eller kulturelle oplevelser. Danskerne rejser helst til USA, Tyskland, Storbritannien, Norge og Spanien.

“Danskere er glade for at arbejde i Danmark – og dem, som rejser ud, kommer ofte tilbage igen med nye erfaringer efter en periode. Vi skal være glade for, at så mange gerne vil arbejde i Danmark, det har vi brug for i en tid med mangel på arbejdskraft,” slutter Kaare Danielsen af.

Læs mere om undersøgelsen her.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023