Eva Solo er på en ansvarlig rejse

Eva Solo tænker ansvarligt forbrug og produktion ind i fremtiden. En ny serie i genbrugt glas er netop lanceret, og den ikoniske Eva Trio grydeserie, der blev skabt for næsten 45 år siden, fås nu også i 90 procent genanvendt, rustfrit stål. Ydermere samarbejder man med Resea Project, der opsamler havplast omkring Indonesien.

Eva Solo støtter ReSea Project. En dansk organisation, der er dedikeret til at indsamle plast i havene omkring Indonesien i samarbejde med lokale fiskere, der fanger og sorterer affaldet, så lokalbefolkningen samtidig lærer, at det betaler sig at indsamle plasten. Foto: Eva Solo.

Ansvarlighed og miljøbevidsthed er nøgleord i enhver moderne virksomhed i dag. Hos Eva Solo har man også påbegyndt rejsen, men man er helt bevidst om, at ansvarlig produktion og miljøvenlighed ikke sker fra den ene dag til den anden. Det er en proces, hvor de første skridt nu er taget.

”Vi har for halvandet år siden ansat en CSR-ansvarlig, der på en ordentlig måde kan implementere vores CSR-strategi i virksomheden”, fortæller Mia Saks, head of marketing & communications hos Eva Solo.

Samtidig har man udvalgt de tre af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, som man mener, er de vigtigste i forhold til Eva Solos virke.

Nr. 8: Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle. 

Nr. 12: Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer. ”Vi har fokus på at anvende bæredygtige materialer og cirkulært design i det omfang, det overhovedet er muligt. Vi er allerede godt i gang, men vores udviklingstid er 2-3 år, så forbrugerne vil for alvor se det i nogle år frem”, siger Mia.

Nr. 15: Beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden og tab af biodiversitet. ”Vi er blevet FSC-certificeret og bruger i stigende grad FSC-certificeret træ fra ansvarlige skovbrug. Både til møbler, design og emballage”, fortæller Mia.

Eva Solos nye karaffel og glas er fremstillet af genanvendt glas, der er indsamlet og produceret i Europa for at mindske transporten. Foto: Eva Solo.


Produkter, der understøtter
Allerede nu har Eva Solo lanceret en karaffel og glas i genbrugt glas. ”Det er gamle syltetøjsglas og andet glas indsamlet i Europa, ligesom produktionen af glasset sker i Europa for på den måde at mindske CO2-aftrykket i forhold til en lang transport”, fortæller Mia, der videre siger at man lancerer nye udgaver af de ikoniske Eva Trio-gryder og pander i 90 procent genanvendt stål.

”Den velkendte serie kan man naturligvis også stadig få, men med Steel Line giver vi forbrugerne muligheden for at træffe et bevidst valg med god samvittighed”, lyder det.
Den nye udgave af designklassikeren fra 1977 er blevet forsynet med kraftigere greb. Det genanvendte stål har samme høje kvalitet som ny stål. Det er modstandsdygtigt over for rust, giver stor slidstyrke og sikrer nem rengøring. Greb og sandwichbund er i nyt rustfrit stål for at sikre kvaliteten af kogegrejet.

”Vi kan klart fornemme, at kunderne i stadig stigende grad efterspørger miljøvenlige produkter. Vi lever i et samfund, hvor vi skal passe på vores ressourcer, og dermed bliver det et både etisk og moralsk krav fra branchen såvel som fra forbrugerne, at vi kan levere ansvarlige produkter”, fastslår Mia.

Udover at anvende ansvarlige materialer, spiller produkternes kvalitet også ind i forhold til ansvarlighed. ”Jo bedre kvalitet, et produkt har, jo længere er levetiden, og jo mere ansvarligt er produktet. Og netop det tidløse design er Eva Solos DNA”.

På Eva Solos kontorer tager man ansvarligheden videre i forhold til dagligdagen. Al belysning er LED, der kigges på bilparken, etableres el-standere med videre. ”Og skal vi kopiere noget, sker det på begge sider af papiret”, siger Mia med et smil.

Steel Line er en ansvarlig udgave af den ikoniske Eva Trio grydeserie fra 1977 – men fremstillet i 90 procent genbrugt, rustfrit stål. Foto: Eva Solo.


Ikke i mål
Mia understreger, at man nu har taget godt fat i den ansvarlige udvikling, men at man bestemt ikke er i mål endnu.
”Det er en lang rejse, og vi tager ét skrid ad gangen, så vi kan gøre det ordentligt”.

Til foråret 2022 vil man således se flere produkter, der er produceret med en ansvarlig vinkel, og udviklingen fortsætter. ”Vi kigger meget ind i at producere ting, der kan skilles ad. Enten i forhold til bortskaffelse eller i forhold til at kunne reparere tingene. Det betyder også, at vi vil producere reservedele og i det hele taget have en cirkulær tankegang, hvor det overhovedet er muligt”.

For at sætte yderligere fokus på ansvarlighed, støtter Eva Solo også ReSea Project. En dansk organisation, der er dedikeret til at indsamle plast i havene omkring Indonesien i samarbejde med lokale fiskere, der fanger og sorterer affaldet, så lokalbefolkningen samtidig lærer, at det betaler sig at indsamle plasten. Når forbrugerne køber Eva Solo To-Go produkter støtter de automatisk opsamling af havplast gennem ReSea Project.

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023