Nu kan polyester genanvendes

Det tværfaglige projekt ReSuit har efter tre år udviklet metoder til at genanvende polyester fra tøjaffald til nye råmaterialer.

Foto: Resuit

Polyester, der på verdensplan udgør over halvdelen af alle tøjfibre, kan neddeles i to forskellige processer: den første proces renser materialet så godt, at det kan indgå med op til 40 % i nye polyesterfibre. Den anden proces kan nedbryde materialet til forskellige brændstoftyper og et kemisk stof, der er grundstenen i polyestermaterialet. Sådan skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

”ReSuit er det første store tekstilprojekt, hvor aktører på tværs af brancher og fagligheder er gået sammen om løsninger til den grønne omstilling af tøj- og tekstilindustrien. Opgaven er kompleks, men vi er nået længere, end vi havde turdet håbe på. Og vi har vist, at store, tværfaglige partnerskaber er vejen frem i den grønne omstilling”, fortæller projektleder Jeppe Holmehave fra Teknologisk Institut.

Fra forskning til praksis

Sideløbende med projektet har det danske brand BESTSELLER arbejdet på at udvikle kollektioner der skal indgå i et cirkulært design – der er altså taget højde for genanvendelse, før tøjet overhovedet bliver fremstillet. 

”Innovation er bedst i samspil med andre aktører. Derfor er ReSuit et unikt projekt, der tager en holistisk tilgang til problemet ved at se på alle faser af tøjets livscyklus - fra designfasen til brugsfasen og genanvendelsesfasen. Dette fokus på hele processen er afgørende for at skabe en mere bæredygtig fremtid inden for modebranchen”, fortæller Camilla Skjønning Jørgensen, Materials & Innovation Manager hos BESTSELLER.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

18.04.2024Designbase.dk

Ny ungdomsuddannelse kan skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne

17.04.2024Designbase.dk

Engros- og detailhandlen lægger an til blød landing

17.04.2024Designbase.dk

Færre konkurser i Danmark, mens Sverige stadig er ramt

17.04.2024Designbase.dk

ESG skal være nemt for SMV’er

16.04.2024Witt

Sponseret

Witt A/S overtager distributionen af Aiper kabelfri poolrobotter i Norden

16.04.2024Designbase.dk

Nyt regnskab fra Bygma Gruppen:  Investeringer trods et udfordrende marked

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023