Asiatisk håndværk med nordisk touch

Én Gry & Sif udvider nu in populære stentøjs-serie og lancerer samtidig en række nyheder i materialer, der sjældent er set i Danmark.

30.09.2017

Sponseret

RIKKI TIKKI COMPANY, Rikki Tikki

Hvis du går og drømmer om en rejse til Nepal, kan du passende lægge ud med at kaste dig over Én Gry & Sifs nye AW17-kollektion. Det er næsten som at være der selv, for alt er lavet i hånden af materialer produceret lokalt. Og ja, det giver et anderledes look end den enkle, grafiske stil, vi er vant til her i Norden, men designet er ført med sikker hånd af Gry Staunstrup, kvinden bag. Én Gry & Sif, så den nordiske minimalisme til en vis grad bevares, og du samtidig giver et signal om at have truffet et utraditionelt og personligt valg.

Og personlig, det er Én Gry & Sifs design i høj grad. Faktisk er hvert eneste produkt unikt, fordi alt laves i hånden i Nepal på Fairtrade-certificerede værksteder.
”Da vi startede firmaet for snart 20 år siden, sad de 15 mennesker i den familieejede virksomheds private hjem og filtede mine produkter. I dag har han en stor arbejdsplads med 450 fastansatte plus en masse folk, der sidder hjemme og arbejder med forskellige dele af produktionen. For mig er det alfa og omega at have skabt et bedre liv for så mange mennesker. Vi skaber arbejdspladser, især til kvinder – og det er dem, der forsørger familien og er bedst til at forvalte pengene i Nepal, ”siger Gry Staunstrup, der i sin tid forelskede sig i landet på en backpacker-rundrejse med sin søster, Sif.

Nedenfor kan du se beskrivelser af udvalgte produkter fra den kommende kollektion, der er tilgængelig hos udvalgte forhandlere primo september.

Udvidelse af stentøjsserie

Nepaleserne har i flere århundreder perfektioneret sig i at lave stentøj, og derfor var det et naturligt valg, da Én Gry & Sif i foråret 2017 lancerede en serie i det rå materiale. Som med firmaets øvrige produkter er hvert eneste item håndlavet på Fairtrade-certificerede værksteder, hvor der bliver taget maksimalt hensyn til både miljø og mennesker. Det betyder også, at ikke tokopper eller vaser er ens. Serien bliver i efteråret udvidet med en tepotte, en vase, et fad og en kop. Alle dele tåler naturligvis mikroovn og en tur i opvaskemaskinen. Vejl. udsalgspris pr. del DKK 129,95-449,95

Æsker og notesbøger af verdens stærkeste papir

Lokta er en plante, der vokser i de nepalesiske bjerge og er kendt for sin bark, som kan omdannes til ekstremt holdbart papir. Lokta kan spores helt tilbage til 1200-tallet på buddhistiske skrifter, så det vidner om holdbarheden af papiret. Papirfabrikken ligger på en bjergskråning i Nepal, hvor papiret ligger ud over hele skråningen og tørrer. Herefter bliver det beklædt på genbrugskarton og ender som en æske eller blok i et dansk hjem – eller et af de mange andre lande, det danske firma eksporterer til. Lokta-papiret giver produkterne en rå overflade, så du ikke er i tvivl om, at du står med et ægte, håndlavet produkt i hånden. Vejl. udsalgspris pr. æske DKK29-149, notesbøger DKK 79-129 og blyanter DKK 10/2 stk.

Praktisk allround-skammel

Én Gry & Sif har kastet sig over sit første møbel, som er en traditionel, nepalesisk skammel. Efter gennem 20 år at have set, hvordan alle nepalesere, uden undtagelse, har sådan en skammel, besluttede Gry Staunstrup, at det enkle møbel også skulle komme danskerne til gode. Med nogle få justeringer, så designet passer bedre til stilen på vores breddegrader, kan den lille skammel bruges både som et lille bord og en siddeplads. Top og bund er vævet af garn, mens kernen består af bambuspinde. Fås i sort/gul og sort i to størrelser.
Vejl. udsalgspris DKK 249,95-399,95

Derudover består AW17-kollektionen af en række nyheder i filt, bl.a. skåle til opbevaring, mobiler og en vægdekoration. Farverne vinrød, okker, hvid, grå og sort går igen i hele kollektionen – dybe naturfarver, der passer godt til de naturlige materialer, og som samtidig giver den lidt mørke vinterhulestemning, der passer til efteråret.

Se mere fra den nye AW17-kollektion og download highres fotos på fdaylife.dk. Har du spørgsmål til produkterne, eller ønsker du at låne produkter til styling, bedes du kontakte Anja Hellberg hos FRIDAY & Partners på tlf. 2858 8076 eller anja@fday.dk.

02.10.2017Rikki Tikki

Sponseret

Magi, eventyr og uperfekte nisser

30.09.2017Rikki Tikki

Sponseret

Asiatisk håndværk med nordisk touch

28.09.2017Rikki Tikki

Sponseret

Ny AW17 kollektion fra Andersen Design

27.09.2017Rikki Tikki

Sponseret

Notes By Susanne Schjerning AW17

26.09.2017Rikki Tikki

Sponseret

Mørk og eksklusiv efterårskollektion fra Mette Ditmer

26.09.2017Rikki Tikki

Sponseret

Blomsterne, der holder sig friske for evigt

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023